30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kınalıada'da anten kuleleri sökülüyor

İstanbul Kınalıada'da, halkın sağlığını olumsuz etkileyen ve aynı zamanda görüntü kirliliği oluşturan 12 anten kulesinin sökümüne başlandı. Televizyon ve radyolara ait verici kulelerinin adaya çok kötü bir imaj kattığını söyleyen Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, kulelerin halkın sağlığını ciddi şekilde tehdi ettiğini söyledi .

Adalar Belediyesi tarafından Kınalıada'da bulunan televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu anten kulelerinin sökümüne başlandı. Söküm çalışmalarının Dünya Çevre Günü'nde başlanmasının önemli olduğunu ve 18 yıldan beri bulunan kulelerin halk sağlığı için ciddi tehlike oluşturduğunu söyleyen Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, "Kuleler, hem görüntü kirliliği hem de çevreye yaydıkları elektromanyetik radyasyonla halk sağlığı için olumsuz etki oluşturuyordu. Özellikle hamile kadınlarımız için ciddi bir tehlikeydi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin 6 Eylül 1996 tarihli 8642 sayılı kararına rağmen antenler, şimdiye dek diğer belediye başkanlarınca sökülmemişti. Biz, 12 kulenin tamamını 1 sene içinde sökmeyi planlıyoruz" dedi.

Adalar'ın İstanbul'un incisi olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Farsakoğlu, bundan sonra Adalar'ın daha yaşanabilir olacağını da söyledi.
Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca ise Belediye ve Kaymakamlık ile birlikte işbirliği yapıldığını belirterek "Bundan sonra mümkün olabildiğince enaz direkte vericilerin toplanması konusunda işbirliği yapılmıştır. Çok faydalı bir işbirliği olmuştur.İstanbulun yüzde 35- yüzde 40'ı yayını buradan alıyor. Bunlar hem çevre kirliliği açısından hem insan sağlığına zarar veriyor.

Bunlarda Telekominikasyon kurumunun verileri ile sürekli denetim altında bulunuyor. Bu yüzden güzel bir işbirliği yapıldı. Mümkün olabildiğince enaz direkte vericiler toplanacak insanlarda huzur içerisinde yaşıyacaktır "dedi.
Daha sonra toplu bir şekilde vercilerin olduğu noktaya doğru yürüyüşe geçen grup, Televizyon kulelerinden sembolik olarak metal parçalar sökülerek aşağı atıldı. Söküm çalışmalarının bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?