3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kiptaş Silivri Konutları satışta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şirketlerinden KİPTAŞ, Silivri konutları projesiyle bin 230 İstanbullu'yu daha ev sahibi yapıyor. Silivri Konutları'nın satış kampanyası, bugün Saraçhane Belediye Sarayı'nda düzenlenen törenle başlatıldı. 

75, 95 ve 126 metrekare olmak üzere üç farklı tipte dairenin yer aldığı proje, altyapısı, çevre düzenlemesi, ilköğretim okulu, ticaret merkezi, sosyal-kültürel donatı alanları ve dini tesisleriyle İstanbul'da ideal bir yaşam alanı oluşturuyor. Giriş katlarının bir kısmı daha önceki projelerde olduğu gibi özürlü vatandaşlar için ayrılan konutların taksit ödemeleri, tercihe göre içine girdikten sonra da ödenebilecek. Silivri Konutları için müracaatlar 22 Aralık'a kadar sürecek. 0.99 gibi çok düşük bir faiz oranıyla satışa sunulan konutların peşin fiyatları 50 bin YTL ile 120 bin YTL arasında değişiyor. 18 ayda tamamlanacak konutlar,120 aya kadar vadeyle satışa sunuldu. Vadeli (taksitli) fiyatlar ise 81 bin YTL ile 195 bin YTL arasında. 

Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'u planlı ve düzenli bir şehir haline getirmek için bir taraftan imar ve çevre düzeni planları hazırlanıyor diğer taraftan da kaliteli ve ucuz konutlar üretiyoruz. KİPTAŞ bizim dönemimizde 16 binin üzerinde konut üretti. KİPTAŞ bizim dönemimizde hizmet ve sosyal boyut ağırlıklı çalışarak özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için konut üretiyor. İstanbullular KİPTAŞ'a güveniyor ve çok yoğun talepte bulunuyorlar. Bu talepleri karşılamak için yılda 20-30 bin konut yapmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ marifetiyle Suriye ve Romanya'da 10 bin, Üsküp'te de 2 bin konut yapmak için görüşmeler yapılıyor. KİPTAŞ Tuzla'dan Silivri'ye kadar kaliteli, güvenilir ve ucuz konutlar yapıyor. Şirketimiz Türkiye çapında bir marka oldu. Şimdi bu markayı yurt dışında yapacağımız işlerle uluslararası boyuta da taşıyalım ki sonra halka açıp İstanbulluların istifadesine sunalım. İstiyoruz ki, öyle bir sistem kuralım ki vatandaşlarımız evlerine taşınana kadar para ödemesin. Peşinatı versin, taksitleri ise evine taşındıktan sonra yapsın" dedi. 

Topbaş, konuşmasında Silivri İlçesi'nin sanayi bölgesine 2004'te 45 günde doğalgaz götürdüklerini, ilçenin altyapısını ve su borularını yenilediklerini vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu: "Silivri'ye Kale Park, Kültür Merkezi, 3 ayrı Semt Konağı projelerimiz var. Öte yandan, Bolluca Deresi'ni içinde sandalla E-5'e hatta belki de daha ileriye kadar gezilebilecek bir dere haline dönüştürüyoruz. Devrenin çevresini de temizleyerek bu bölgeyi mesire alanına dönüştüreceğiz."
Törende bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan da ilçelerinde çok büyük konut ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bize gelen müracaatlar 6 bini geçti. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz bu konutların ikinci ve üçüncü etabını da yapar ve ilçemizdeki bütün dar gelirli vatandaşlarımız konut sahibi olur. Yapılan bu konutlar deprem riski taşıyan İstanbul için bir geri dönüşüm projesi de olacaktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 18:32:37
Güncelleme :7 Aralık 2006 Perşembe 18:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?