1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

KİPTAŞ'tan 20 bin konut

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kiptaş'ın bu yıl itibariyle başlayacağı ve devam edeceği konut sayısının 20 bin adet olduğunu açıkladı.

Kiptaş'ın Topkapı Merkez Evleri 2. Etabı'nın satışının başlaması nedeniyle Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Topbaş, vatandaşları mağdur etmeden, kendi yaşadıkları alanlarda, kent içinde yeni yaşam alanları oluşturma gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle durduğu yerde çöken binalar olduğunu hatırlatan Topbaş, "Bunu da dikkate alarak yeni bir düzenlemeye gittik. Kiptaş, dar gelirlileri konut sahibi yapmak adına kurulmuş bir şirket. Ben göreve gelinceye kadar 19 bin 800 konut yapıldı. Göreve geldikten sonra bugüne kadar 18 bin konut yapıldı. Bu yıl itibariyle başlayacağımız ve devam edeceğimiz konut sayısı 20 bin adet" dedi.

Bugün, daha önce satışını yaptıkları Topkapı Merkez Evleri'nin 2. Etabı'nı satışa sunduklarını belirten Topbaş, " Şimdi burada 2. etabı açıyoruz ve 481 konutu sunuyoruz. İnanıyorum ki, yine arzın çok üstünde müracaat olacak" dedi.

Topbaş, Kiptaş'ın Rusya, Makedonya ve Suriye gibi yerlerde de çalışmaları bulunduğunu, ayrıca bazı yerlerde bölgenin arsa değerini de göz önüne alarak lüks konutlar yaptığını belirtti.

Verilen bilgiye göre, satışa çıkarılan yüzme havuzlu, modern mimarili, "akıllı ev" sistemiyle inşa edilecek evlerin fiyatları 200 bin YTL'den başlıyor.

AA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?