6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

KİPTAŞ'tan ucuz konut

Yeşil Plaza ASKON Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen "Türkiye’de Konut Sorunu ve Acil Çözüm Önerileri" adlı sempozyuma KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Milli Prodüktivite Merkezi Uzmanı Saniye Hameşoğlu ve bir çok işadamı katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, inşaat sektörünün sorunlarından en önemlisinin maliyet sorunu olduğuna değinerek, "Ucuz konut üretmek istiyoruz, ancak bu ucuz maliyetle olur. Ucuz arsa temininden tutun tüm diğer giderlere kadar herşey ucuz olması gerekir" dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin sağlam ekonomik temellere oturtulmadığı müddetçe ve borç vadelerinin uzun dönemli olmadığı takdirde ucuz konut üretemeyeceklerini vurguladı. İsmet Yıldırım, maliyetlerin çok pahalı olmasına karşın Başakşehir’de 95 metre karelik konutlar üreteceklerini, bu konutların özellikle dar gelirli vatandaşlar için yapılacağını kaydetti. Yıldırım, "685 adet inşa edilecek bu daireler, yüzde 20 peşinatla ve 60 ay vadeli satışa sunulacak" dedi.
Sempozyumda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise bir kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını belirterek, bunu da kamuoyunun gündemine getirdiklerini ve uygulamayı başlattıklarını ifade etti.

TOKİ ile ortaklaşa yapılan projeyle ilk aşamada 2 bin 600 konutun temellerinin önümüzdeki bir ay içinde atacaklarını belirten Yeniay, "Konutların bitiminde ise bin 576 gecekonduyu yıkacağız, burada oturan insanları toplu konutlara taşıyacağız. Böylece, aşama aşama kentsel dönüşümü sağlamış olacağız" dedi.

Aziz Yeniay, insanları sadece konut yapıp oraya taşımakla sorunların bitmediğini de vurgulayarak şöyle devam etti:
"Onlara iş, aş sağlanması gerekir. Bu bağlamda KOSGEB ile müşterek olarak bir proje başlattık. Bu proje ile vasıfsız olan işçileri eğitmeye başladık. Kurs bitiminde bu insanlarımızı çeşitli işyerlerinde istihdam edeceğiz."

Yeniay, kentsel dönüşümle ilgili 27-30 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar’da uluslararası çapta bir program düzenleyeceklerini de vurgulayarak, "Biz kentsel dönüşüm projeleri hazırlıyoruz. Yapacaklarımızın birde burada analiz edilmesini ve uluslararası arenaya çıkmasını istiyoruz" dedi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 15:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?