1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kıraç'ta kuduzdan ölüm

Büyükçemece'de yaklaşık 25 gün önce kuduz köpeğin ısırdığı 5 yaşındaki çocuk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Baba Sefer Karabıçak oğluna hastanede yeterli müdahalenin yapılmadığını ileri sürerken, Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü, ilçenin karantina alındığını açıkladı. 

Edinilen bilgiye göre, olay 11 Eylül tarihinde Kıraç Namık Kemal Mahallesi Çakıl Sokak'ta meydana geldi. Evlerinin önünde oynayan 5 yaşındaki Serhat Karabıçak, bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Yüzünden ısırılan küçük çocuk, yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Acil servise kaldırılan küçük çocuğun yüzündeki yaraya müdahale edildi ancak köpeğin kuduz olabileceği ihtimali hiç düşünülmedi. Yüzündeki yaralar dikildikten sonra taburcu edilen Serhat evine götürüldü. Bu sırada Serhat'ı ısıran köpek öldürüldü ve numuneler Pendik Hayvan Hastalıkları Merkez Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Burada yapılan testlerde, Serhat'ın ısırılmasından yaklaşık 10 gün sonra köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesinin ardından yeniden hastaneye kaldırılan ve müşahede altına alınan 5 yaşındaki Serhat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve önceki gün hayatını kaybetti. Serhat'ın cenazesi, inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Serhat'ın ölümünden kısa bir süre sonra, babası Sefer Karabıçak'ın babaannesi Fehmiye Karabıçak (94) da Serhat'ın üzüntüsüne dayanamayarak hayatını kaybetti. Dün gece vefat eden Fehmiye Karabıçak ile Serhat'ın cenazesi bugün Kamile Güneş Camii'ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Serhat'ın babası ve yakınları ile Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü ile Büyükçekmece ilçesine vekaleten bakan Çatalca Kaymakamı Yüksel Aydın da katıldı. Büyükanne ve torununun cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından eve getirildi. Evin önünde oğlunun cenazesini gören anne Gülcan Karabıçak ve dede Hüseyin Karabıçak, cenazeye sarılarak gözyaşlarına boğuldu. 

Baba Sefer Karabıçak, oğlunu sokakta oynarken köpek ısırdığını belirterek, "Hastaneye kaldırdık, yüzüne dikiş atıp aynı gece gönderdiler. Normalde hastanede tutulması gerekirdi. Köpeğin kuduz olduğu 10 gün sonra anlaşıldı. Ondan sonra müdahale edildi. Geç kalındı. Sokaklarda çok fazla köpek var. Bunlara müdahale edilmesi lazım. Aşılanması toplanılması lazım. Benim oğlum gitti. Canım yandı. Başka insanların canı yanmasın" dedi.
Mahalle sakini kadınlar, "Sokaklarda çok fazla köpeğin olduğunu olaydan sonra çok fazla tedirginiz. Olaydan sonra işe gidip gelirken de korkuyoruz" diye konuştu. 

Bir başka mahalle sakini kadın ise " Sokakta yürüyordum geçen gün, bir köpek bir kadına saldırdı. Ondan kurtardık. Benim çocuğa geldi. Onu da güçlükle kurtardık. Sokaklarda güvenliğimiz yok. Yetkililer tedbir alsın" dedi.
Kıraç Belediye başkanı Hamit Öncü, küçük çocuğun ölümüne çok üzüldüklerini belirterek, "Bölgemizde maalesef çok fazla köpek var. Bunları toplatıyoruz. Aşılama yapıyoruz. Köpek barınağında şu ana kadar 3 bin 500 tane köpek bulunuyor. En son 238 köpek yakalandı ve aşılandı. Biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bölgemize dışarında köpek bırakıldığı yönünde duyumlar alıyoruz. Ancak net bir tespit yapamadık" diye konuştu. Öncü, bir gazetecinin "Kıraç karantina altına mı alındı?" sorusuna ise "Evet Kıraç karantina altına alındı. Daha önce de böyle bir olay yaşanmıştı. Onun arkasından yaşanan bu olay sonrasında karantina süresi uzatıldı" şeklinde karşılık verdi.
Büyükçekmece'ye vekaleten bakan Çatalca Kaymakamı Yüksel Aydın ise "Üzüntülüyüz. Bu bölgede tedbir almak adına Büyükşehir belediyesi veterinerlik bölümüne ve diğer yetkili tüm kuruluşların yapması gerekenler var. Biz bölgede tedbirleri artıracağız ve artırarak tedbirlerimizi sürdüreceğiz.ve bu olayların önüne geçmeye çalışacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 18:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 85.101.89.xxx Tarih : 14.10.2007 21:03:07

ben de kıraç,ta oturuyorum ölen çocuğun alt sokağın da kıraç belediyesi s.y hamit öncü 4yıldır köpek topluyoruz diyo yalan söylü yo es hipermarketin alt sokaın da aynı köpek 1sene dir ordadır birde belyiye başkanı s.y hamit öncü 4yıldır öpek topluyoruz diyo nyalan söylü yo top la mış olsa o,köpep orda olmaz dı