2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kiralık otomobille kapkaç yakalattı

Bağcılar'da meydana gelen 2 gasp olayının faili olduğu iddia edilen 3 kişi, kiralık otomobille kapkaç yapmaya kalkınca, polisin araç kiralama şirketine kurduğu pusu sonucu yakalandı. 

Geçtiğimiz günlerde, Bağcılar'ın Göztepe semtinde Türkan Erdoğdu , Güneşli semtinde de Bahriye Eren'i (40) gasp ettiği iddia edilen Y.Ç. (35), E.B. (28) ve Y.U. (32) adlı şahısların Bahçelievler'de bir araç kiralama ofisinden kapkaç için araç kiraladıkları bilgisine ulaşan polis, işyerine giderek araştırma yaptı. Araştırmada, ilk olayda plakası alınan aracın henüz teslim edilmediğini, o gün geleceğini öğrenen ekipler, dükkana pusu attı. 

Bu sırada şahıslar aracı teslim etmek üzere dükkana geldi. Çevrede önlem alan polis, şahısları kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Bakırköy Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada sorgulanan zanlılar, mağdurlardan çaldıkları kolyelerden birini Avcılar'da bir kuyumcuya 260 YTL'ye sattıklarını, diğerini de eritilmek üzere başka bir kuyumcuya verdiklerini söyledi. Polisler, kolyeleri alarak sahiplerine teslim etti. 

Kolyesini teslim alan Bahriye Eren adlı mağdur, "Olay sırasında çok korktum. Artık sokakta yalnız yürüyemez hale geldim. İşyerine bile korkarak gidiyorum. Yanımda eniştem ve ablam vardı. Bir kişi gelerek beni dürttü. Dönüp bakmak isterken boynumdaki kolyeyi alıp kaçtı. Bir görgü tanığı plakayı almış ve polise bildirmiş. Olay olduktan sonra karakola gittim. Teşhis için karakola gitmişken zanlıları karşımda gördüm. Çok mutluyum. Canım önemliydi. Bu tür insanlar yakalansın" diye konuştu. 

Gözaltına alınan zanlıların dolandırıcılık ve kaçakçılık suçlarından sabıkalı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, firarda olan bir kişinin yakalanması için başlatılan operasyonların sürdüğü kaydedildi.
iHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 12:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?