30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kısa Film Oscarları sahiplerini buldu

KISA FİLMİN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU

TÜRSAK Vakfı ve Metro Group işbirliğiyle bu yıl 7.'si düzenlenen Metro Group Kısa Film Yarışması'nda ödüller törenle sahiplerini buldu. Yarışmada, "Malfunction" adlı kısa filmiyle 1. olan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ayşe Kartal, çevre kategorisinde de "Klonistan" adlı filmiyle ödüle layık görüldü.

TÜRSAK Vakfı ve Metro Group'un sinema dünyasında "kısa film oskarları" olarak tanınan Metrogroup Kısa Film Yarışması, bu yıl 7. kez yapıldı. Yeni nesil sinemacılardan, sektörün en tanınan isimlerine kadar birçok kişinin katıldığı gecede sunuculuğu Ece Vahapoğlu yaptı. 100 kadar filmin yer aldığı yarışma için Gümüşsuyu'ndaki Almanya İstanbul Başkonoslosluğu'nda bir ödül töreni düzenlendi.

Yarışmada, birinciliği "Malfunction" isimli kısa filmiyle Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ayşe Kartal aldı. Kartal, yarışmanın çevre kategorisinde de "Klonistan" adlı filmiyle ödüle layık görüldü. Yarışmada ikinciliği "Nympha" adlı filmiyle Bahçeşehir Üniversitesi'nden Derin Kıvaner aldı. İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrencisi Eray Dinç "İkilme" adlı filmiyle üçüncü elde etti.

Metrogroup'un TÜRSAK Vakfı danışmanlığında yürüttüğü yarışma için "ilk göz ağrımız" diyen Metrogroup Türkiye Temsilcisi Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, "Görmediğimiz bilmediğimiz ülkelere yolculuk ederiz sinemayla. Toplumları, kültürlerini, insanlarını, yaşamlarını iç dünyalarını sevinçlerini ve üzüntülerini öğreniriz. Kısacık yaşamımızda zordur yüzlerce ülkeyi, toplumu öğrenebilmek, algılayabilmek. İşte sinema bu farklılıkları ayağımıza getirir. Bunun için seviyoruz biz sinemayı" dedi.

Yarışmanın jürisini Türsak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yiğitgil, Sinema Yazarı Atilla Dorsay, Oyuncu Fadik Sevin Atasoy, Yönetmen Tevfik Başer, oyuncu Censel Elçin, Yazar Yekta Kopan, Oyuncu Bergüzar Korel, METRO Group Asset Management Türkiye Genel Müdürü Gündüz Bayer, METRO Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek'in gibi isimler oluşturdu.

KISA FİLMİN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
KISA FİLMİN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
KISA FİLMİN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
KISA FİLMİN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
KISA FİLMİN OSCARLARI SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 09:34:01
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 10:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?