3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kışı da yazı da bir

Kış güneşinin de, yaz güneşi kadar kanserojen etkiye sahip olduğu bildirildi. Dr. Murat Akbaş, Online Sağlık'a (www.onlinesaglik.com) yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaz aylarında aileler güneşin zararlı etkileri konusunda daha bilinçli davranmaya başladılar, ancak kış güneşini çoğu kimse dikkate almıyor" dedi.


Karlı günlerdeki kış güneşinin de, yaz güneşi kadar kanserojen etkiye sahip olduğuna dikkati çeken Dr. Murat Akbaş, güneşin cilt kanserine yol açan önemli etkenlerden birisi olduğunu belirterek, kış güneşine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle kayak yapanların, güneşe karşı korunmaları gerektiğini ifade eden Akbaş, "Ülkemizde yaz aylarında aileler güneşin zararlı etkileri konusunda daha bilinçli davranmaya başladılar, ancak kış güneşini çoğu kimse dikkate almıyor" diye konuştu.

x
Dr. Akbaş, kış güneşinin, yaz güneşinden zararlı etki açısından hiçbir farkının olmadığının altını çizerek, "Özellikle kayak yapanlar, güneşin karda yansıması nedeniyle tıpkı yaz güneşi gibi zararlı ışınlara maruz kalıyor. Kayak yapanların bronzlaşması da, güneşin, tıpkı yaz güneşi gibi yaktığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.
Yoğun bir şekilde kış güneşi altında kalmanın, derinin destek dokusunu yok ederek, erken yaşta deri kırışıklığına sebep olduğunu açıklayan Akbaş, aynı zamanda yaşlılık lekeleri denilen kahverengi lekelerin de, güneşle birlikte ortaya çıktığını belirtti. Bu lekelerin zamanla genetik yapı, rüzgar ve güneş gibi diğer etkenlerle bir araya geldiğinde cilt kanserine yol açabileceğine dikkati çeken Akbaş, "Özellik kayak yapanlar, kış güneşinin zararlı etkilerinden korunabilmek için, güneşten koruyucu kremler
kullanmalılar" açıklamasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 12:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?