4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kitabıyla uğurlandı

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın eşi Sema Doğan’ın önceki gün hayatını kaybeden 86 yaşındaki annesi Meliha Kantek toprağa verildi.

Basın, iş, sanat ve politika dünyasından pek çok ünlü ismin buluştuğu cenaze törenine katılanlara Meliha Kantek’in anılarını anlattığı "Dün ve Bugün" başlıklı kitabı dağıtıldı.

DEMOKRAT Parti ve Adalet Partisi Gümüşhane Kadın Kolları’nın kuruculuğunu yapan, uzun yıllar başkanlıklarını yürüten, Gümüşhane Türk Kadınlar Birliği’nin eski başkanı ve Gümüşhane’nin en faal kadınlarından biri olan Meliha Kantek’in cenaze namazı, dün öğlen vakti Teşvikiye Camii’nde kılındı. Cenazeye, Aydın Doğan, Kantek’in kızları Sema Doğan, Asuman Zeybek, Esin Moğulkoç ile torunları, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Kanal D Romanya Başkanı ve Doğan Yayın Holding Yurtdışı Yatırımlar ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Begümhan Doğan Faralyalı ile onların eşleri ve çocukları katıldı. Meliha Kantek’in diğer kızı Ufuk Kantek hastalığı nedeniyle törene gelemedi.

Kadınlar saf tuttu

Cenazeye, siyaset, iş, basın ve sanat dünyasından gelen birçok isim Kantek’in ailesine başsağlığı diledi. Taziyeleri, Aydın Doğan, Sema Doğan, Asuman Zeybek, eşi Namık Kemal Zeybek ile kızları Şule Zeybek Bulut ve Esin Moğulkoç kabul etti. Meliha Kantek’in "Dün ve Bugün" adıyla kaleme aldığı ve 30’lu 40’lı yıllardaki Gümüşhane’nin günlük yaşamıyla anılarını anlattığı kitabı, cenazeye katılanlara dağıtıldı.

Auman Zeybek ve Esin Moğulkoç ile bazı kadınlar da cenaze namazını kıldılar. Namazın ardından Meliha Kantek, Zincirlikuyu’daki aile mezarlığına defnedildi.

Her zaman aydın ve faaldi

Gümüşhane eşrafından Hacı Mehmet Zarbun ve Vasfiye Zarbun’un çocuğu olarak 1922 yılında doğan Meliha Kantek, Cumhuriyet’in ilk yıllarının aydın fikirli kızı olarak yetişti. Hayatını Tahsin Kantek ile birleştirdi. Çiftin Sema, Ufuk, Esin, Asuman ve Mete isminde biri erkek dört çocukları oldu. Meliha Kantek, oğulları Mete küçük yaşta bir kaza sonucu vefat edince, ömrünün sonuna kadar onu andı ve onun için hayırlarda bulundu.

Kantek’in ağabeyi Halit Zargun, uzun yıllar Gümüşhane milletvekilliği ve Anayasa Mahkemesi üyeliği yaptı. Kızları Esin, Faruk Moğulkoç ile Işıl Sema, Aydın Doğan ile, Asuman ise Namık Kemal Zeybek ile evlenen Meliha Kantek, torun ve çok sayıda torun çocuğunu da görebildi. Ömrünü hayır işlerine adayan Kantek, hacı da olmuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 11:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?