30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kıyak gezinin faturası kime çıktı?

Maltepe Belediyesi Meclis üyelerinin İspanya'ya düzenlediği gezi ile belediye çalışanlarının eşleri için düzenlenen tekne gezisinin faturası Özel Kalem Müdürü ve Kültür Şefi'ne çıktı.

Sayıştay, Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri ve bazı idari personelinin 28 Mayıs -02 Haziran 2006 tarihinde İspanya'ya düzenlemiş oldukları gezi ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında kararını açıkladı.

Sayıştay 2. Dairesi 337 sayılı ilamında, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunun 8 maddesinde "Kamu kaynağının etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden muhasebeleştirilmesinden, kötüye kullanılmaması için gerekli önemlerin alınmasından sorumludur" maddesi ile aynı kanunun 71 maddelerinin ihlal edildiği kararına vardı.

Sayıştay kararında, ayrıca İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 20.06.2005 tarih ve B050MAH076000/5003-50520 sayılı genelgesinde yer alan "Görevlendirilen personele 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah giderleri dışında herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Organizasyonu düzenleyen kuruluşa herhangi bir ad altında (eğitim gideri, hizmet satın alınması, konaklama ücreti, rehberlik ücreti vb) ödeme yapılması mümkün değildir" hükmü hatırlatıldı.

Sayıştay 2. Dairesi, Maltepe Belediyesi bütçesinden Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'ne, İspanya'ya teknik inceleme ve yurtdışı temas programı yeme, içme, konaklama ve ulaşım katılım bedeli ile yurt içi masraf olarak toplam 75 milyar 400 TL ödendiğinin tespit edildiğini ve genelge esaslarına aykırı olarak ödenen bu paranın belediye görevlisi Sema Bayraktar ile harcama yetkilisi Özel Kalem Müdürü Emine Bıyıklı'dan müştereken müteselsilen tahsil edilmesine karar verdi.

Ayrıca Sayıştay, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesi ile belediye giderlerinin belirlendiğine vurgu yapılarak, Maltepe Belediyesinin 02 08 2006 tarihinde kurumun bütçesinden karşılanan belediye personeli ve aileleri için tanışma ve kaynaşma gezisi giderleri olan 23 milyar 392 bin liralık kamu zararını gerçekleştirme görevlisi olan Kültür ve Sosyal Hizmetler Şefi Kazım Gökçe ile harcama yetkilisi Özel Kalem Müdürü Emine Bıyıklı'dan müştereken tahsil edilmesine karar verdi.

Maltepe Belediyesi'nde İspanya gezisi ve tanışma kaynaşma gezisi adı altında belediye bütçesinden ödenen yaklaşık 100 milyar lira Özel Kalem Müdürü Emine Bıyıklı, Kültür ve Sosyal Hizmetler Şefi Kazım Gökçe ile Sema Bayraktar'dan müştereken tahsil edilmesine karar verdi. Konuyla ilgili belediye yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 21:24:31
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 21:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?