3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kız yurdunda bekâret testi

İstanbul Avcılar’daki bir öğrenci yurdunda kalan üniversite öğrencisi C.G’den (18) boynunda ve yüzünde kızarıklıklar olduğu gerekçesiyle bekâret testi istendi.


Yurt Müdüresi öğrencinin babasını arayarak “Durum ortada. Kızınız bir erkekle ilişkiye girmiş. Gelin alın” dediği ileri sürüldü. Kızına inanmayan ve bekâret raporu alan baba yargıya başvuracağını söyledi.

Cumhuriyet'in haberine göre, İstanbul Avcılar’daki bir kız öğrenci yurdunda kalan C.G.’nin (18) boynunda ve yüzünde kızarıklıklar bulunması nedeniyle, yurt yönetimi öğrenciden bekâret testi istedi. Öğrencinin babasını arayan yetkililer, “Durum ortada. Kızınız bir erkekle ilişkiye girmiş, gelin alın” demesi üzerine C.G’yi babası muayeneye götürdü. Kontrolün ardından öğrencinin bakire olduğunun anlaşılması üzerine, baba yurt yönetiminin tavrını eleştirdi.

C.G. müdüreyi aradığını ancak müdürenin kendisine “Böyle bir şey demedim. Baban senin gözünü korkutmak istemiş, ben yalnızca ‘Buraya gelin, konuşalım” dedim” diyerek konuyu kapatmaya çalıştığını dile getirdi.

C.G. olayı şöyle anlattı: “Olaydan 4 gün sonra yurt müdüresi ile bir görevli ve doktor olduğu iddia edilen kapalı bir bayan, yüzüme ve boynuma baktı. Yurt müdüresi babamı arayarak ‘Yanımda 2 yetkili var. Durum ortada, kızınızı gelip alın’ dedi. Babam, doktorun kim olduğunu sordu ancak müdire cevap vermedi. Ertesi gün babamla Küçükçekmece Kızılay Tıp Merkezi’ne gittim. Muayenenin sonucunda bakire olduğum belli oldu.”

C.G’nin babası ise, “Yurt yönetimi saçma sapan şeyler söyledi. Şok oldum. Yetkili birimlere şikâyette bulunacağız” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe g IP: 94.122.253.xxx Tarih : 27.11.2008 21:42:34

Arkadaşlar ben bu yurtta kalıyorum. kızın sene başından beri psikolojik sorunları vardı. sizi asarım keserim diyordu. odasında kimse yatamaz oldu. bizde idareye bunu şikayet ettik. zaten arkadaşların dilekçeleri poliste de var. yönetim de babasını çağırdı ama babası gelmedi yurtta bunu resmi olarak attı. babasıda nasıl atarsınız çocuğumu diye yalan haber yaptı. gidip hastaneden rapor falan aldı ve yurda çamur attı. zaten kız kendi savunmasında da bu raporu babam aldı diyor. bu haberi yapanlarda mahkemeye verildi. eğer düzeltme yapmazlarsa yurda tazminat ödeyecekler. çünkü ellerinde hiçbir resmi belge yok. bu arada kız başka yurtta kalıyor. bugün öğrendim ordanda atacaklarmış yine arkadaşları şikayet etmiş. yurdun adınıda vereyim isteyen araştırsın güvenler kız öğrenci yurdu http://www.guvenogrenciyurdu.com ben yurdumu seviyorum bugüne kadarda hiçbir hatalarını görmedim. bye...