30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kızılay, Gazze'deki çocukları getirecek

Türk Kızılay’ı Gazze’deki çatışmalarda yaralanan 12 yaş ve altı çocukların anne babalarıyla birlikte Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için kolları sıvadı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’dan onay aldıklarını söyleyen Genel Başkan Tekin Küçükali "Red Star Havacılık Özel Sağlık A.Ş.’nin de yardımıyla hava köprüsünü kurduk. Ambulans uçak ve helikopter hazır. Hastaneler hazır. Sadece İsrail ve Hamas’ın izin vermesi gerekiyor" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, dün Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ü ziyaret etti ve projeyi anlattı. Tarafları ikna edebilmek için medyadan destek isteyen Küçükali, "Bu çocuklar dünyaya düşman büyüyecek ve 15-20 yıl sonra hepsi birer atom bombası olarak dolaşacak. Bunları şimdi insanlığa kazandıramazsak ileride barış kurmak hayal olur ve sorunlar asla bitmez. Projeyi anlattığımız İsraim ve Hamas önce onay verdi ama sonra çeşitli bahanelerle zorluk çıkarıyor. Onları ikna edebilmek için basının desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Deniz Feneri yardımları azalttı

Almanya’da ortaya çıkan Deniz Feneri yolsuzluğunun insanların yardım kuruluşlarına olan inancını azalttığını belirten Tekin Küçükali, olayla doğru orantılı olarak yardımların da düştüğünü söyledi. Küçükali, Gazze’ye saldırının ardından bazı kuruluşların dini sömürerek yardım topladığını belirterek, "İsrail Kızılay’dan başka kuruluşlardan gelen yardımları kabul etmiyor. Bu yardımların nereye gittiği belli değil" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 09:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayse tosun IP: 88.240.195.xxx Tarih : 2.02.2009 13:04:56

ğazzeden ğelen yardıma ihtiyacı olan cocuklardan 1tanesesine ğönüllü annelik yapmak istiyorum müdürlük yapıyorum kızımın kendine ait kuafor dükkanı var elimizden ğeldiğinde ona bakmaya calısıcaz ilğilenirseniz sevinirim