3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kızılay'dan mağdur ailelere yardım

İstanbul'da geçtiğimiz gün meydana gelen sağanak yağıştan en çok etkilenen Kadıköy İçerenköy'de, su baskını nedenyile mağdur olan ailelere Kızılay yardım eli uzattı. 

Kızılay ekipleri, mağdur durumdaki ailelere battaniye ve mutfak seti dağıtırken, onlarca aileyi evsiz bırakan su taşkınına neden olan hafriyat çalışmasının devam etmesi tepkilere neden oldu. Kadıköy Belediyesi görevlileri de, bulaşıcı hastalık tehlikesine karşı bölgeyi ilaçladı. 

Geçtiğimiz çarşamba günü İstanbul'u etkisi altına alarak su baskınlarına neden olan yağışın ardından vatandaşların mağduriyeti giderilmeye başlandı. Kızılay bugün mağdur olan 13 aileye battaniye ve mutfak seti dağıtırken, Kadıköy Belediyesi'ne bağlı ekipler de bulaşıcı hastalık baş gösteren bölgeyi ilaçlayarak dezenfekte çalışması yaptı. 

Öte yandan, su baskınına neden olan hafriyat bölgesindeki çalışma İHA kamerası tarafından görüntülendi. Onlarca insanın evsiz kalmasına neden olan çalışma bütün hızıyla devam ederken, işçiler hiç bir şey olmamış gibi kanalın tıkanmasına neden olan bölgeye kamyonla toprak döktü. 

Duruma tepki gösteren mağdur aileler, su taşkının ardından çocuklar ve yaşlılarda bulaşıcı hastalık başladığını söyledi. Bazı vatandaşlar evlerinde hasta bir şekilde yatarken, çocuklarda ishal vakaları görüldüğü belirtildi. Kızılay görevlileri çocuklar içinde yiyecek dağıttı. 

Olay yerine gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, vatandaşların sorunlarını dinlerken, zararların su baskınına neden olan inşaat firması tarafından karşılanacağını söyledi. Öztürk, "Diler Demir Çelik Endüstiri ve A.Ş'nin ruhsatlı devam eden bir inşaat çalışması var. Ancak buradan çıkan toprağı izinsiz olarak dökmüşler, kendileriyle konuştum zararın karşılanacağı sözünü verdiler. 

Karşılamazlarsa hukuki yollara başvuracağız. Hafriyatın döküldüğü yer Maltepe Belediyesine ait, bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesiyle gerekli görüşmeleri yaptık" diye konuştu. Öztürk daha sonra su baskının olduğu evleri gezerek bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 17:46:18
Güncelleme :18 Temmuz 2008 Cuma 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?