20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

KKM 300 bin kitap dağıttı

Programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile eşi ve Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Özleyiş Topbaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ile İlçe Eğitim Müdürleri ve bazı Büyükşehir bürokratları katıldı.

Kampanya kapsamında İstanbul sınırları içindeki lise bir ve ikinci sınıflarda okuyan 300.000 öğrenciye "Dünya edebiyatından seçme öyküler" adlı 300.000 kitap ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Kitapta, dünya edebiyatının önde gelen isimlerinden ve her iklimden 33 yazar birer öyküsü ile yer alıyor. Eserde yer alan yazarlar şöyle sıralanıyor: Alponse Daudet, Anton Çehov, Cengiz Aytmatov, Edgar Allan Poe, Ernest Hemingway, Franz Kafka, Friedrich von Schiller, Gabriel Garcia Marquez, Giovanni Verga, Guy de Maupassant, Heinrich Böll, Hermann Hesse, İsmail Kadare, İvan Turgenyev, Jack London, James Joyce, Joao Guimaraes Rosa, John Steinbeck, Jorge Luis Borges, Julio Cortozar, Katherine Mansfield, Knut Hamsun, L. N. Tolstoy, Mark Twain, Marzuban bin Rüstem, Necîb Mahfûz, O’Henry, Oscar Wilde, Rudyard Kipling, Samira Azzam, Stefan Zweig, Tao Çien ve Tevfik El Hakim.

Kitaplar, İstanbul’daki 1500’ü aşkın liseye Kadın Koordinasyon Merkezi ve zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan 30 ayrı ekip tarafından bugün dağıtılmaya başlandı. Kitap dağıtımı yaz tatili öncesinde tamamlanmış olacak.

Başkan Topbaş: "Eğitimli gençlere ihtiyacımız var"

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dr. Mimar Kadir Topbaş, dağıtılan 300.000 kitabın hem ilköğretim hem de liselerde devamının gleceğini müjdeleyerek "Toplum olarak pek fazla okumuyoruz. Oysa, bizim eğitimli, geleceğe güvenle bakan insanlara ihtiyacımız var. Dağıttığımız bu kitapları okuyarak, size sunulan fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinizi umuyorum. Metroda, otobüste, heryerde okuyan bir toplum olmalıyız." dedi.



Yarın da, düzenlenecek bir başka törenle İstanbul’daki ilköğretim okulları ve liselerin, birinci, ikinci ve üçüncü derecelerle bitiren 9000 öğrenciye 9000 bisiklet dağıtacaklarını müjdeleyen Başkan Kadir Topbaş törenin gerçekleştirildiği salona havalandırma sistemi yapma ve ses düzenini de yenileme sözü verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’den Başkan Topbaş’a teşekkür

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, Başkan Kadir Topbaş’ın yatırımlar sonrasında lüks açılışlar yerine müteahhit firmalara okul ve bilgisayar laboratuvarları yaptırdığını hatırlatarak "Sayın Başkan Kadir Topbaş’a ve Özleyiş Topbaş’a İstanbul’daki eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hizmetlerinin yerel yönetim ayağı geçmişte hep eksikti. Ama artık Milli Eğitimimizin bu eksikliğini Büyükşehir Belediyesi doldurdu." dedi.

Programda, konuşmaların ardından, "Dünya Edebiyatından Seçme Öyküler" kitabı sembolik olarak Başkan Topbaş ve diğer protokol üyeleri tarafından beş öğrenciye verildi. Daha sonra, Başkan Kadir Topbaş ve protokol üyeleri öğrencilerlerle birlikte basına poz verdi.


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 18:09:43
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 17:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?