3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

‘Klima mikrobu öldürdü’

Yıllarca uyguladığı diyet nedeniyle sağlık sorunları yaşayan işkadını Akçağlılar’ın doktoru, ölüme neden olan enfeksiyonun klima mikrobundan kaynaklandığını söyledi

21 yıl boyunca yaptığı diyetin yarattığı sorunlar nedeniyle 2 böbreğini kaybeden ve böbrek nakli sonucu kaptığı enfeksiyon sonucu yaşamını yitiren, TEKFEN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Leyla Akçağlılar’ın (50) cenazesi dün toprağa verildi. 

Bebek Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, işadamı Serdar Bilgili, Cem Uzan, TEKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Berker ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

‘Ameliyattan sonra iyiydi’ 

Akçağlılar’ın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Akçağlılar'ın 10 yıllık doktoru, kalp ve damar cerrahi uzmanı Prof. Dr. Rüstem Olga, geçen yıl böbrek yetmezliği ve geçirdiği ameliyatın ardından Akçağlılar’ın günlük hayatına düzenli bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Sebep 'anoreksiya' değil 

Ancak Akçağlılar’ın kısa bir süre önce klimadan mikrop kaptığını ve vücudunun aldığı enfeksiyona karşı güçsüz düştüğünü belirten Prof. Dr. Olga, daha sonra ortaya çıkan akciğer yetmezliği yüzünden kendisini 2 gün önce kaybettiklerini bildirdi. 

"Akçağlılar’ın anoreksiya hastalığı nedeniyle öldüğü" yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, ancak hastasının geçmiş yıllarda yaptığı diyetin böbrek yetmezliğine neden olduğunu söyleyen Olga, böbrek nakil ameliyatlarının ardından enfeksiyon kapma olayının her insanda görülme olasılığı olduğunu belirtti. 

Prof. Dr. Olga, Akçağlılar’ın yaptığı diyetin bünyesinin zayıflamasında etkisinin olabileceğini söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 10:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?