3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

KOBİ'lerde e-imza dönemi başlıyor

Telekomünikasyon Kurumu tarafından Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS) olarak yetkilendirilen TURKTRUST ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında bir işbirliği protokolü imzalanarak, KOBİ'lerin elektronik imzaya geçişinin kolaylaştırılması için destek çalışması başlatıldı. 

Verilen bilgiye göre, imzalanan bu protokolle, Türkiye'nin en kapsamlı online satın alma ve satış platformlarından KolayTedarik'in üyelerinden "KOBİ Beyannamesi" ve "Yararlanıcı Durum Tespit Formu" onaylanan işletmelerin, 3 yıllık elektronik imza kullanım paketini, 472 YTL yerine KDV bedeli olan 72 YTL ödeyerek almalarına imkan sağlandı. 

Uygulama kapsamında "KOBİ Beyannamesi" ve "Yararlanıcı Durum Tespit Formu" onaylanan işletmeler, şirketi temsil ve imzalama yetkili 5 kişiye kadar KOSGEB e-imza desteğinden yararlanabilecek. Protokol çerçevesinde KolayTedarik üyesi olan fakat KOSGEB desteğinden faydalanamayan KOBİ'ler de 3 yıllık e-imza paketini 472 YTL yerine 380 YTL karşılığında satın alabilecek ve ilaveten TURKTRUST'ın 100 YTL değerindeki "Tilia Güvenli Elektronik İmza Oluşturma ve Doğrulama Yazılımı"na da ücretsiz sahip olabilecek. 

KolayTedarik'in KOBİ'lere yönelik bu hizmetinden yaralanabilmek için, www.kolaytedarik.com adresinden KolayTedarik üyesi olmaları ve e-imza başvuru formunu doldurması gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 12:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?