30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Koca çınar üstlerine devrildi

Kadıköy'de bir çay bahçesindeki tarihi çınar ağacı, müşterilerin üzerine devrildi. Ağacın devrilmesi sonucu 1 kişi yaralanırken, çay bahçesi sahibi Mehmet Kuk, ağacın yıkılacağını fark ederek belediyeye haber verdiklerini ancak kimsenin ilgilenmediğini öne sürdü.

Edinilen bilgilere göre, olay, saat 12.00 sıralarında Kadıköy Moda sahilinde bulunan Modaburnu aile çay bahçesinde meydana geldi. Çay bahçesinde bulunan tarihi çınar ağacı büyük bir gürültü ile yıkılınca, masada oturan müşterilerden 1 kişi yaralandı. Yaralanan şahıs olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılırken, çevrede bulunanlar vatandaşlar da olayın şokunu yaşadı. Çay bahçesi sahibi Mehmet Kuk, ağacın yıkılacağını 10 gün önce anladıklarını belirterek, "Kadıköy Belediyesi'ne haber verdik.

Görevliler geldi resim çekip rapor tuttular. 'Bizim işimiz değil raporları anıtlar kuruluna göndereceğiz' dediler. Tekrar gittim. Karşıda anıtlar kurulan gittim. Ağaç çöküyor dedim. Araya tatil girdi derken bugün tekrar telefon ettim. 'Bir hafta içerisinde ancak gelebiliriz' dediler. Evden kalkıp buraya geldim. Bir saat sonra çöktü. Bu olayda büyük ihmal var. Acil diyorum can mal kaybı olabilir diyorum. Kimse ilgilenmedi" diye konuştu.

Çay bahçesinin müşterilerinden Deprem Profesörü Şener Üşümezsoy da olaydan dolayı büyük şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, "Sürekli buraya gelirim. Bizim ağacımız. Altında durup baktığımız bir ağaç. Ağacın köklerinde kuruma var" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 16:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?