30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kokain davasında mutlu son!

Cezayir’de 11 yıldır peçete ve tuvalet kağıdı ile makinelerini üreten Türk işadamı Ali Cenap Bayraktar’ın, otomobilinde 0.3 gram kokain bulunduğu gerekçesiyle 3 aydır cezaevinde tutulan oğlu Mehmet Fatih Bayraktar önceki gün görülen duruşmada beraat etti.

Bayraktar, rüşvet isteyen yetkililer ve ticari rakiplerinin desteklediği, aralarında sekreteri ile polis kocasının da yer aldığı çetenin tuzağına düşürüldüğünü söyledi. Bayraktar, "Geç oldu ama sonunda adalet yerini buldu" dedi. Bayraktar’ın mektupla yardım istediği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olayla ilgili devreye girmiş, Dışişleri Bakanlığı Cezayir’e nota vermişti.

Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliği’nde görevli 2. Müsteşar Doğan Döver, Oran İstinaf Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada iki gönüllü avukatın Mehmet Fatih Bayraktar’ı savunduğunu söyledi. Döver, hakimin duruşma sonunda Bayraktar’ın yüzüne, Türkçe’de de aynı anlama gelen "Beraat" diyerek haksızlığa son verdiğini anlattı. Mehmet Fatih Bayraktar serbest bırakıldı.

Doğan Döver "Kokainin üzerindeki sekretere ait parmak izleri, sekreter ve kocasının telefon konuşmaları, Fatih’i temize çıkardı" dedi. Karar sonrası, yardımcı olan kamu yöneticilerine teşekkür ziyaretine gittiğini belirten Döver, kendisini duygulandıran bir olayı da şöyle anlattı: "Karar sonrası, polisler birbirlerine, ’Masum Türk kardeşimiz beraat etti’ diye telsizle anons etmişler. Burada Türkler çok seviliyor. Kime sorsanız kendini Türk kökenli olarak sayar."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 08:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?