4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kompresör kazanı patladı

Büyükçekmece'de bir kumlama atölyesinin kompresör kazanında meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi de ağır yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, olay, saat 19.30 sıralarında Mimarsinan Mahallesi, Eski Silivri Caddesi'nde faaliyet gösteren kumlama atölyesinde meydana geldi. Atölyede çalışan işçiler İsmail Aslan (33) ile Bekir Çiçen (45), bugün yetiştirilmesi gereken bir tanker üzerinde çalışmak için mesaiye kaldı. Kumlama sırasının Aslan'a geldiği anda atölyenin kompresör kazanı, henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. İşçiler İsmail Aslan ve Bekir Çiçen, patlamada oluşan yoğun basınç nedeniyle metrelerce uzağa fırladı.


Tavanın delinmesine neden olan kompresör kazanı parçalarının, etrafa saçıldığı gözlendi. Parçaların isabet ettiği işçilerden İsmail Aslan, olay yerinde hayatını kaybetti. Bekir Çiçen ise itfaiye ekipleri tarafından yıkıntıların arasından kurtarılarak, ambulansla Büyükçekmece Özel Kolon Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerinde bulunan bir vatandaş, "Kompresör ve kazanda patlama olmuş. Burada 3 kişi çalışıyorlarmış, diğer işçi olay sırasında dışarıdaymış. Biz patlama sesinin ardından koşup geldik. Gördüğümüz
manzara kötüydü" dedi.
Çiçen'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, polis ve itfaiye ekipleri patlamayla ilgili ihmal olup olmadığını araştırmaya başladı.

..
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 22:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?