4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kömür bitti, soba yardımı başladı!

Başbakan Erdoğan'ın soba dağıtımı ile ilgili sözlerinin ardından ilk adım Güngören Belediyesi'nden geldi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta kömür dağıtımına yönelik eleştirileri cevaplarken "Gerekirse soba da dağıtacaksınız, sadece kömür dağıtmak yetmez" sözlerinin ardından harekete geçen yerel yönetimler, ihtiyaç sahiplerini tespit ederek soba dağıtımına başladı.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Güngören Belediyesi, ilçe sınırları içinde oturan ihtiyaç sahiplerine soba dağıttı.

Başbakan Erdoğan'ın soba dağıtımı ile ilgili sözlerinin ardından ilk adım Güngören Belediyesi'nden geldi. Yapılan çalışmalar neticesinde, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara yönelik soba dağıtımına başlandı.

Belediye yetkilileri, Meraşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan Orhan Fide'ye ait eve ilk sobayı teslim ederek soba yardımlarını başlattı. Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Salih Zeki Kaplan'ın başında bulunduğu yardım ekibi, sobayı teslim etmekle kalmayıp kurulumuna da yardım ettiler.

Yaklaşık iki aydan beri elektrikli sobayla ısınmaya çalıştıklarını Şükran Fide (68), "Sağolsun belediyemiz bu kış günü bizi ortada bırakmadı. Hem kömürümüzü hem de sobamızı temin ettiler, çok mutluyuz" dedi. Kömür sobalarının geçtiğimiz kış mevsiminde kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Orhan Fide (70) ise, "Biz yaşlı karı-kocayız, bu bodrum katta soğuktan donsak kimsenin haberi olmazdı. Yetkililer bizi unutmadı, Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.

İlçe genelinde yıllardır kömür dağıtımı yaptıklarını hatırlatan Güngören Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Salih Zeki Kaplan, "Başbakanımız Sayın Erdoğan'ın talimatı ile soba yardımlarına hız verdik. İlçe genelinde yardımlarımız devam edecek. Sadece kömür değil bunu yakacak soba da dağıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?