3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Konsolosluk önünde çatışma!

İstinye'de bulunan Amerikan Konsolosluğu binası önünde bir araçtan polis noktasına açılan ateş açıldı. Saldırganlar araçtan inerek çatışmaya devam etti.

Hazırlıksız yakalanan polislerden 3'ü kendilerini koruyamadan yaralandı. Çatışma toplam 8 dakika sürdü. Polislerden biri teröristlere ateş açtı.

Güler: 3 polis şehit oldu, saldırganlar öldürüldü

İstanbul Valisi Muammer Güler saldırganlarını olay yerinde öldürüldüğünü sayılarını 3 olduğunu söyledi. Güler, saldırıda 3 polis memurunu şehit olduğunu belirtti. Vali Güler, bir yaralı polis memurunun ve bir görevlinin de tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Öldürülen teröristleri kimlik araştırması yapılıyor. Güler, teröristlerin hangi örgütle bağlantılı olduğunun araştırıldığını belirtti.

Güler, "şehitlerin isimlerini aileleri bizi izlediğ için vermek istemiyorum" dedi.

Şehitlerin kimliği belli oldu

Şehit olan trafik polislerinin kimlikleri belli oldu. 15 gün önce göreve başlayan Erdal Öztaç ve Mehmet Saçaklıoğlu saldırıda şehit oldular. Diğer şehidin Sarıyer Emniyeti'de görevli olduğu ve koruma görevi için konsolosluk önünde bulunan Nedim Çalık olduğu öğrenildi.

Olay yerinde polislerden bilgi alan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah görgü tanıklarıyla konuştuğu görüldü. Yaralı polisler de hastaneye kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Saldırıda pompalı tüfekler kullanıldı

Başsavcı Aykut Cengiz Engin'in olay yerinde yaptığı açıklamada, saldırıyı 4 kişinin yaptığını açıklarken 3 saldırganın öldürüldüğü 1 saldırganın ise olay yerinden kaçtığı söyledi.

Çatışmada silah ve pompalı tüfekler kullanıldığı ve ilk tespitlere göre saldırganların 25-30 yaşlarında oldukları ama açık hüvviyetlerinin bilinmediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 11:44:01
Güncelleme :9 Temmuz 2008 Çarşamba 13:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?