7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Konsoloslukta silahlı çatışma

İstanbul Florya’da bulunan Ukrayna Konsolosluğu’na silah ve içinde bomba süsü verilmiş düzenekle bulunan bir çantayla zorla girmeye çalışan V.Ö. ile polisler arasında çatışma çıktı. Saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler 'Olayın siyasi ve terör boyutu yok. Kişisel bir durum söz konusu' dedi.

İstanbul Şenlikköy'deki Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu'na silah zoruyla girmeye çalışan ve elindeki çantada bomba bulunduğunu söyleyen 29 yaşındaki V.Ö, vurularak durduruldu. Eşinin yaşadığı Ukrayna'da bir iftira yüzünden cezaevine düştüğünü ve burada işkence gördüğünü ileri süren V.Ö., Ukrayna'ya girmesine izin verilmediği için eylem yaptığını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in anlattığına göre V.Ö., bugün saat 09.30'da Adakale Sokak No 13'deki başkonsolosluğa geldi.

Başkonsolosluğun güvenliğini sağlayan polis, V.Ö.'ye elindeki çantanın içinde ne olduğunu sordu. V.Ö., çantanın içinde bomba bulunduğunu söyledi.

Bakırköy Koruma Büro Amirliği'nde görevli olan polis, V.Ö.'nün üstünü aramamak istedi. Ancak V.Ö. bu sırada üzerinde taşındığı tabancayı çıkardı ve rastgele ateş etti. İki yıllık polis memuru da ateşe ateşle karşılık verdi. Ayağından, kolundan ve sırtından 4 kurşunla vurulan V.Ö., Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırıldı ve ameliyata alındı.

'TERÖR YÖNÜ YOK'

İstanbul Valisi Muammer Güler içinde kablo bulunan çantanın bomba uzmanı polisler tarafından incelendiğini söyledi. Çantanın içinde bomba bulunduğu havasının verilmek istediğini söyleyen Güler, “Olayın siyasi ya da terör boyutu yok. Kişisel bir konu. Eşi Ukranya'da. Evleri soyulmuş. Oradaki güvenlik güçleriyle ilgili şikayetleri var. Olayın ne olduğu konusunda da ayrıntılı bir soruşturma yapılacak. Siyasi veya başka bir yönü yok ama herhalde kişisel bir takım sıkıntılardan kaynaklandığı anlaşılan bir konu. Eşinin Ukraynalı olduğunu orada birtakım sıkıntılar yaşadığını evinin soyulduğunu güvenlik güçlerinden farklı muamele gördüğü gibi birtakım beyanları var. O beyanlarının ne olduğu nasıl olduğu ayrıca değerlendirecek” dedi.

UKRAYNA'DA HAPİS YATTI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, başkonsolosluğa gelerek polis ekiplerinden bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şunları söyledi: “Şahıs, kendi verdiği bilgilere göre, 1981 İstanbul doğumlu V.Ö.. Ukrayna uyruklu bir bayanla evli. Orada evleri var, evleri soyulmuş. Evi ile ilgili birtakım problemler olmuş. Ukrayna polisi ile sorunlar yaşamış. Ukrayna'da hapishanede yattığı bilgisi var. Problemler yaşamış ve sınırdışı edilmiş. Eşi sanıyoruz orada. Doğrudan gelip ateş etmiş. Konsolosluğa girişinde polis arama yapmak istiyor. Polise direniyor. Elinde kabloları olan bir paket var. Polise, ‘Uzak dur çantada bomba var’ diyor. Belinden Kırıkkale marka bir silahı çekerek ateş etmeye başlıyor. Polis de silah kullanma yetkisini kullanmış ve vurarak etkisiz hale getirmiş. Şu anda hastanede ve hayati tehlikesi yok, gibi görünüyor. Terörist bir saldırı olmadığı görülüyor. Şahsi bir sorun olduğu görülüyor. Şahsi sorunlarını böyle çözmeye kalkan bir şahıs. Sorununu böyle çözmek istemiş belki. Pakette ne olduğu biraz sonra anlaşılacak. Uzmanlar araştırıyor.”

BOMBA SÜSÜ VERİLEN DÜZENEK ÇIKTI

Vurulan saldırganın Ukrayna konsolosluğunda bıraktığı çantadaki inceleme tamamlandı, çantadan bir yeleğin ceplerine konulan hamur toplarına bağlı kablolardan oluşan bomba süsü verilmiş düzenek çıktı.

 

...
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 10:29:18
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 12:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?