3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Konteynır kavgalarına son

Pendik Belediyesi, yeni bir uygulamayla ilçedeki 9 bin çöp konteynırının yerlerini numaralandırarak sabitliyor.

Konteynır bilgilerinin aynı zamanda dijital ortama aktarılacağı uygulamayla, zaman zaman yerlerinden dolayı çıkan konteynır kavgaları da sona erecek.
Pendik Belediyesi, temizlik işlerinde yeni bir dönem başlatıyor. Türkiye'de ilk defa uygulanan projeyle, caddelerde cep yapma gibi gerekli düzenleme çalışmaları ile yerleri sabitlenen 9 bin çöp konteynırı dijital ortama aktarılacak.

Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar kapsamında 2 bin 200 çöp konteynırına kaldırım cebi yapılıyor. Kaldırım cebi yapılması ihtiyacı bulunmayan çeşitli alanlardaki diğer konteynırlara ise belirlenen yerinin boyanması suretiyle yer sabitleme çalışması gerçekleştiriliyor.


Kısa bir süre önce başlatılan konteynır noktalarının tespiti, kaldırım kenarında bulunan konteynırlara cep yapılması, harici noktalarda bulunanların yerlerinin tespiti, yerlerinin çift kompenantlı 3 mm'lik kabartma boya ile boyanması ve tüm konteynır noktalarının dijital harita ortamına işlenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

KONTEYNIRIN DURUMU, İNTERNETTEN İZLENEBİLECEK
Yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla Pendik'teki tüm çöp konteynırlarının durumu internetten görülebilecek. Hazırlık çalışmaları süren Konteynır Bilgi Sistemi programına Pendik Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.pendik.bel.tr'den girilebilecek. Tamamlandığında kullanıma sunulacak olan Konteynır Bilgi Sistemi programında hangi konteynırın ne durumda olduğu, hangi saatlerde boşaltıldığı, kaç yıllık olduğu gibi her türlü bilgi bulunabilecek. Böylece vatandaşlar, kendi konutlarına ait konteynır ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilecek. Programda, adres bilgilerine göre ilgili konteynır bulunabileceği gibi tüm konteynırlara verilecek numara ile de rahatlıkla konteynır bilgileri bulunabilecek. Konteynır numaraları, konteynır üzerine yapıştırılacak levhada belirtileceği gibi aynı zamanda konteynırın bulunduğu yere de yazılacak. Böylelikle hem hangi konteynırın nereye ait olduğu kesinlik kazanacak hem de konteynırların yerlerinin değiştirilmesi söz konusu olmayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 22:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?