30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kontör vurguncuları gözaltında

İstanbul'da, telefon başvurularında aldıkları kimlik bilgileri ile kontörlü hat ve kontör alarak internet üzerinden piyasaya süren 2'si kadın 3 kişi yakalandı. Dolandırıcılık olayının organize edildiği ofiste 150 bin kimlik fotokopisi ve 15 bin adet telefon hattı ele geçirildi.

Bazı vatandaşların, bilgileri dışında adlarına hat alındığını belirterek şikayette bulunması üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların peşine düştü. Polis, 3 ay süren çalışmalar sonunda Ramazan Deniz, Birgül Gökalp ve kardeşi Şenay Gökalp'in işlettiği Biparça İletişim Hizmetleri adında bir mağazadan dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği belirlendi.

Polisin tespitlerine göre, Ramazan Deniz ve Gökalp kardeşler, daha önce çalıştıkları cep telefon bayisinden 150 bin kimlik fotokopisi aldı. 3 kişi, yeni kurdukları Biparça İletişim Hizmetleri Limited Şirketi'nden, operatörleri arayarak kimlik bilgileri üzerinden binlerce hat ve kontör aldı. Aldıkları kontörlü hat ve kontörleri, kurdukları www.biparcakontor.com sitesi üzerinden ve bayiden yarı fiyatına piyasaya sürdü. Yapılan saptamaların ardından ekipler önceki gün operasyon düzenledi.

Zeytinburnu'ndaki Biparça İletişim şirketinde yapılan aramada 150 bin kimlik fotokopisi ve 15 bin adet hat bulundu. Ramazan Deniz, Birgül Gökalp ve kardeşi Şenay Gökalp gözaltına alındı. Konuyla ilgili 30 kişinin polise şikayet başvurusunda yaptığı öğrenilirken, sorguları tamamlanan 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?