4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Konuşan Kitap Şenliği' başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde düzenlenen "Konuşan Kitap Şenliği", Sultanahmet Meydanı'nda başladı.



Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen şenliğe, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ve çok sayıda davetli katıldı.


YILDA SADECE 6 SAAT KİTAP OKUNUYOR


Törende konuşan Hayrünnisa Gül, A milli futbol takımının başarısını tebrik etti. Toplum'da okuma bilincini geliştirmek için böyle bir şenlik düzenlediklerini ifade eden Gül, "2002 yılında Türkiye'de 9 bin olan yayınlamış kitap sayısı, 2008 yılında 35 bine ulaştı. Ülkenin dört bir yanında açılan yayınevleri, modern kitabevleri ve internet üzerinden kitap satışı yapan siteler ile Türk insanının kitapla olan ilişkisinin daha da güçlendi. Tüm bu gelişmeler umut verici, ancak yeterli değil elbette. Yapılanbir araştırmaya göre halkımız televizyon izlemeye günde 6 saatini ayırıyor, ancak yılda sadece 6 saat kitap okuyor" dedi.





Konuşması sırasında çocukluk anılarını da anlatan Hayrünnisa Gül, "Çocukluğuma ait mutlu olduğum en güzel anılardan biri yaz tatili başlangıcında babam ile birlikte kitapçıya giderek okuyacağım kitapları seçmekti. Çocuklara kitap okumayı sevdirmek için anne ve babalara çok iş düşüyor. Anne ve babalar çocuklarına sesli olarak kitap okuyabilir ya da evde çocukları için bir kütüphane oluşturabilirler. Babasını kitap okurken gören çocuk, kitapla hayat boyu sürecek bir dostluk kurabilir" diye konuştu. Gençlerin kendilerine örnek aldığı ünlü isimlerin elinde kitap görmesinin ve onların sesinden dinlemesinin önemini vurgulayan Hayrünnisa Gül, "Konuşan Kitap Şenliği"nin çıkış noktasının da bu olduğunu söyledi. Hayrünnisa Gül daha sonra Neval Güler ve Özleyiş Topbaş ile birlikte ünlülerin kitap okuduğu çadırları tek tek gezdi. Sanatçı Gülben Ergen'in çocuklara kitap okuduğu bir çadıra giren Hayrünnisa Gül, çocuklarla da sohbet etti.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 20:00:00
Güncelleme :21 Haziran 2008 Cumartesi 20:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?