30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kopan Metro halatı paniği

Kadıköy-Kartal arasında yapılan metro inşaatında demirleri taşıyan halatlardan birinin kopması paniğe neden oldu. 16 tonluk diyafram Kafesini taşıyan halatlardan biri kopunca güvenlik nedeniyle yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Kadıköy-Kartal metro inşaatının Kadıköy İskelesindeki çalışma noktasında, 16 tonluk Diyafram Kafesini taşıyan halatlardan birisi koptu. 26 metre uzunluğundaki Diyafram Kafesi kısmi biçimde yan yatarken, kafesin yere düşme tehlikesi üzerine olay yerine gelen polis yolu yaya ve araç trafiğine kapattı.

Metro inşaatındaki görevliler inşaatın yanından geçmekte olan vatandaşları uyararak uzaklaştırdı. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle araç kuyruğu oluşurken, olay yerinin etrafı güvenlik şeridiyle kapatıldı. Yapılan inclemelerde vinç yardımıyla yukarı çıkan görevliler çıkan halatı yerleştirmek için çalışma yaptı. 16 tonluk kafesi kopan halatlar dışında taşıyan çok sayıda halat bulunduğu belirtilirken, çalışmalar uzun süre devam etti.

Çalışmaların uzun süre devam etmesi üzerine trafikte uzun kuyruklar oluştu. Polis ekipleri sıkışan trafiği rahatlatmak için yolu kontrollü olarak araç trafiğine açtı. Kopan halatın tamir edilmesi için çalışmalar devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?