4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Köprü geçişleri ucuzladı

Köprü geçişlerindeki ücretlerle ilgili bir vatandaşın açmış olduğu davanın sonuçlandırılmasının ardından Ualaştırma Bakanlığı'nca alınan indirim kararı bu geceden itibaren uygulamaya kondu.

Köprü geçişlerinde yeni tarife, bugün itibariyle uygulamaya girdi. Köprü geçiş ücretlerinin kaldırılması gündemde iken, bir vatandaşın köprü geçişlerindeki ücretlerle ilgili davanın sonuçlandırılmasının ardından Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kontrolündeki İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki geçiş ücretlerinde indirim yaptı. İndirim kararı bu geceden itibaren uygulamaya kondu. Saat 00.00'dan itibaren geçiş ücretlerinde yüzde 11 ile yüzde 13 arasında indirime gidildi. İndirimin farkında bile olmayan sürücüler şaşkınlığını gizleyemezken, indirimi yetersiz bulan ve ücretsiz olmasını isteyenler de vardı. Yeni tarife ile köprü geçiş ücretleri şu şekilde oldu;

3.75 YTL olan 2 akslı ve aks aralığı 3.20 metreden küçük olan otomobil, motosiklet, kamyonet, pikap, jeep, ambulans, cenaze aracı, küçük ve büyük otobüs ile kamyon geçiş ücretlerinde yüzde 13.33 oranında indirim yapıldı. Söz konusu araçlar yeni tarife uyarınca 3.25 YTL'ye köprüleri kullanacak. 3 akslı otobüs, kamyon ve treyler ücretleri de yüzde 11.11 indirimle 9 YTL'den 8 YTL'ye düşürüldü. 4-5 akslı her türlü aracın geçiş ücreti de yüzde 9 oranında indirimle 22 YTL'den 20 YTL'ye indi.

Yeni tarifeye göre 6 ve daha fazla akslı her türlü aracın geçiş ücreti yüzde 10.7 oranında indirimle 28 YTL'den 25 YTL'ye düştü. İndirimin farkında bile olmayan sürücüler ise şaşkınlığını gizleyemezken, indirimi yetersiz bulan ve ücretsiz olmasını isteyenler de vardı. Eski tarifeye göre gişe memuruna para uzatan sürücüler, fazla para üstü alınca, kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 13:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?