1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Köprü ve otoyollarda eylem

Yapı-Yol Sen bugün tüm otoyollar ve Fatih Köprüsü'nde iş yavaşlatma eylemi yapacak.

KESK'e bağlı Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin yaptığı yazılı açıklamada, bugün tüm otoyol ve Fatih köprüsünde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını bildirdi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarda çalışanların maaşlarının diğer kamu kurumlarında çalışmakta olanlardan da düşük olduğu belirten Tekin, "Diğer işyerlerinde hizmet üretemiyoruz, tüm illerde alanlara çıkıyoruz" denildi.

Tekin'in açıklamasında, TBMM gündeminde bulunan Tapu Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ile, İller Bankası ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanlarına döner sermayeden pay verilmesinin öngörüldüğü anımsatıldı. Diğer yandan Karayolları Genel Müdürlüğü, Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık İskan müdürlükleri çalışanlarının ise göz ardı edildiği savunuldu. Bu durumda döner sermayeden pay alamayacak çalışanlara ek ödeme yapılması talep edildi.

Eylem saat 14.00'te Fatih Köprüsü'nde iş yavaşlatma ile başlayacak. Saat 14.30'da Fatih Köprüsü'nde basın açıklaması yapılacak. Ankara'da da saat 12.45'te Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanılarak, TBMM'ye yürünerek, basın açıklaması yapılacak. KESK Yönetim kurulu üyeleri eylemin Ankara bölümünde toplu görüşme dönemi ve ek zam konusunda açıklama yapacak.

anka
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 10:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?