30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Köprü'de feci kaza: 1 ölü

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa yakası çıkışında lastiği patladığı için yol ortasında kalan vinç kazaya neden oldu. Vince arkadan çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybederken, kaza nedeniyle köprünün Edirne istikameti trafiğe kapandı.

Kaza, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa yakası çıkışında gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Hasan Şencan yönetimindeki 34 YUZ 16 plakalı vincin sağ ön lastiği köprü çıkışında patladı. Sürücü Şencan, trafik akışı nedeniyle vinci sağ şeride çekemeyince orta şeritte kaldı. Orta şeritte aracını durduran Şencan araçtan inerek kaza olmaması için diğer sürücüleri uyarmaya çalıştı. Bu sırada plakası alınamayan bir TIR, vince sağ ön taraftan vurduktan sonra durmayarak olay yerinden uzaklaştı.

Kavacık'tan Edirne istikametine seyreden Erdal Çif'in kullandığı 34 KNM 93 plakalı otomobil ise vince arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile sürücü Çif, araç içerisinde sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu araçtan çıkarılan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Çif, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza nedeniyle köprünün Edirne istikameti trafiğe kapandı. Araçlarını yol kenarına park ederek, kazayı izlemeye çalışan bazı araç sürücüleri de polis tarafından uyarıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 11:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?