3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Köprüde film ve kapatma rezaleti

Dün, polis teşkilatının kuruluş yıdönümü için çekilen bir film nedeniyle Boğaziçi Köprüsü’nde trafiğin tek şeride düşürülmesi, ardından Başbakan’ın geçişi için tamamen kapatılması, pazar günü İstanbullulara "Çin işkencesi" yaşattı.

Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle dün Boğaziçi Köprüsü’nde, bir polis memurunun intihara kalkışan bir genç kızı vazgeçirmesini anlatan tanıtım filmi çekildi. Anadolu yakasından Avrupa yönüne geçişte, köprünün bir şeriti çekim nedeniyle trafiğe kapatılınca, araç yoğunluğu Ankara yolu girişine kadar dayandı. Bazı sürücüler, çekim ekibinin yanından geçerken "Rezalet" diye bağırdı. Öğle saatlerine doğru Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar’daki evinden Atatürk Havalimanı’na gidişi sırasında da bir süre köprü trafiğe kapatılınca, sürücüler, başbakanı korna çalarak protesto etti.

1-10 Nisan arasında 163’üncüsü kutlanacak olan Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul’un çeşitli yerlerinde reklam filmi çekilecek. Boğaziçi Köprüsü’ndeki çekimlerde, intihara kalkışan genç kızı Neşe Şimşek, polis memurunu ise Turhan Kaya oynadı. Filmlerin çekimini üstlenen Dinamo İstanbul’un sahibi Enis Özkul, üç dört film çekileceğini söyledi. Karaköy Bankalar Caddesi’nde bomba imhasına dayalı bir senaryo daha çekileceğini belirten Enis Özkul, amaçlarının, polisin zor çalışma şartlarını anlatmak olduğunu söyledi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 07:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?