4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Köprüde nakit için son 10 gün

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde nakit gişeleri kaldırılıyor. Nakit gişelerinin yerini 26 Nisan’dan itibaren Kartlı Geçiş Sistemi alacak

Özellikle nakitle geçişi tercih eden kamyon sürücüleri yüzünden, köprüde bir araç yoğunluğu yaşanıyordu. 

Boğaziçi Köprüsü’nün ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden de (FSM) nakit gişeleri kaldırılıyor. Ödemeler sırasında uzun kuyrukların oluşmasına neden olan nakit gişelerinin yerini 26 Nisan’dan itibaren Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) alacak.
Trafik sorununa çözüm getirmesi amacıyla iki yıl önce Boğaziçi Köprüsü’nden kaldırılan nakit gişeleri, 26 Nisan’dan itibaren FSM Köprüsü’nden de tamamıyla kaldırılacak. 

Günde yaklaşık 120 bin aracın geçtiği FSM Köprüsü’nde, araçların yüzde 25’i nakit ödeme gişelerinden geçiyor. Daha çok ağır vasıtalı araçların nakit gişeleri tercih etmeleri nedeniyle, özelikle gişe alanlarında uzun kuyruklar oluşuyor. 

21 gişenin bulunduğu FSM Köprüsü’ndeki mevcut beş nakit gişesinin yerini 26 Nisan’dan itibaren KGS alacak. Olası karışıklıklara karşı, köprüde şu anda KGS kartı satışı yapılan iki gişeye ek olarak, dört gişeden daha KGS kartı satışı yapılacak.

Kart gişeden 

Böylece Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) veya KGS kartı bulunmayan sürücüler, bu gişelerdeki görevlilerden 3 YTL karşılığından KGS kartı alacak ve bu karta yapacağı dolumla geçişini yapabilecek. 

Yeterli uyarı yapılmadığı için bu gişelerde de bir yığılma olmasından korkuluyor.
Kaçak geçiş durumunda, geçişi yapan sürücüye mevcut geçiş ücretinin 10 katı ceza uygulanacak. Uygulamayla, FSM Köprüsü’ndeki gişelerin önündeki beklemelerin önlenmesi ve düzenli trafik akışının sağlanmasının hedeflendiğini belirten Karayolları yetkilileri, KGS’nin de OGS gibi yüzde 20 indirimli olacağını söyledi. Yetkililer, bu indirimin köprüleri sık sık kullanan sürücülere katkı sağlayacağını dile getirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 09:50:07
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 09:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?