30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Köprü'de yol çilesi

İstanbul'daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi kapsamında bakıma alınan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, ilk iş gününde trafik çilesi yaşandı.

2 şeridi trafiğe kapatılan köprüde oluşan trafik nedeniyle çok sayıda vatandaş işine ve randevusuna geç kalırken, çok sayıda araç da sık sık durup kalkmaktan arızalandı.

20 Haziran Cumartesi gecesinden itibaren bakıma alınan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, ilk iş gününde sürücüler için adeta kabusa dönüştü. 31 Temmuz Cuma günü saat 06.00'da tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe kapatıldı. Diğer istikametten bir şerit alınarak trafik akışı çalışma süresince 2x3 şerit olarak sağlanmaya çalışılırken, ilk iş gününde köprüde yoğun trafik oluştu. Oluşan uzun araç kuyruğu nedeniyle bir çok kişi gidecekleri yere gecikti.

Özellikle köprüye katılımlarda büyük trafik yoğunluğu yaşandı. Saatlerce yollarda beklemek zorunda kalan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Trafik yoğunluğu nedeniyle sık sık durup kalkan bazı araçlarla arıza meydana geldi. Hararet yapan araçlar, sürücüler tarafından yol kenarına çekildi.

Trafik sıkıntısını, toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşlar da büyük ölçüde yaşadı. Otobüslerle köprüden geçmek isteyen vatandaşlar, saatlerce beklemek zorunda kaldı. Trafik nedeniyle vatandaşların kimi hastane randevusuna, kimi işine geç kaldı. Trafik sıkıntısı, iki köprüde de yaşanırken, vatandaşlar "Saatlerdir yollardayız. Bu çalışma gece yapılmalı. Büyük eziyet çekiyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?