3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kore-Türk denizcileri anlaşma imzaladı

Kore Deniz Donatımları Birliği (KOMEA) ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) ikili işbirliğini geliştirmek için Koreli yetkililerle mutabakat imzaladı. 

GİSBİR'in Tuzla'daki merkez binasında yapılan törene KOMEA adına Yönetim Kurulu Başkanı Yoon-So Park ve beraberindeki heyet katıldı. Türk tarafından ise GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Taylan ve beraberindeki heyet hazır bulundu. 

Törende bir konuşma yapan Mehmet Taylan, "Dünyada şu anda yaşanan mali krizi ülkeler işbirliği yaparak aşmaya çalışıyorlar. Bizler de iki ülke olarak karşılıklı çalışmak ve düşüncelerimizi paylaşmak için mutabakat imzalıyoruz" dedi. KOMEA Yönetim Kurulu Başkanı Yoon-So Park ise, "Türkiye'nin savaş yıllarında Kore'ye asker gönderdiği günlerin canlı şahidiyim. Kore ve Türkiye iki arkadaştan öte kardeş gibiler, buraya yaptığımız ziyareti kendi evime gelmiş gibi değerlendiriyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından iki taraf mutabakat zaptına imza atarak işbirliğini resmiyete dökmüş oldu. Yapılan mutabakatla birlikte deniz ekipmanları konusunda, iki ülke karşılıklı diyalog yoluyla birbirlerine yardımcı olacak. İki ülke birbirlerinin deneyimlerinden faydalanma imkanı bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?