6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Koreli kıza kapkaç tuzağı

GÜNEY KORELİ GENÇ KIZA KAPKAÇ TUZAĞI

Türkçe öğrenmek için İstanbul'a yerleşen Güney Koreli Kim Danya, Sultanahmet'te tanışarak arkadaş olduğu şahıs tarafından kapkaça uğradı.

Birlikte gezintiye çıktıkları genç tarafından çantası çalınan, boğuşma sırasında şahsın attığı taş nedeniyle başından ağır yaralanan Güney Koreli genç kızın yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti.

Alınan bilgiye göre; Türkçe öğrenmek için bir süre önce İstanbul'a yerleştiği öğrenilen Güney Koreli Kim Danya, Sultanahmet'te yemek yediği restoranda bir gençle tanıştı. Güney Koreli genç kız, kısa sürede arkadaş olduğu şahısla daha sonra gezintiye çıktı. Kimliği öğrenilemeyen genç, gezinti sırasında Kim Danya'yı, Silivrikapı'da surların bulunduğu bölgeye götürdü. Kim Danya, arkadaş olduğu şahsın bir anda çantasını almak istemesiyle büyük şok yaşadı. Güney Koreli genç kız, çantasını kaptırmamak için

çabalarken, ismi öğrenilemeyen genç yerden aldığı taşla genç kızın başına vurmaya başladı. Kanlar içinde kalan Kim Danya yere yığılırken, kapkaççı genç çantayla birlikte olay yerinden kaçtı.

Büyük şok yaşayan Kim Danya, kendi imkanlarıyla yol üzerindeki otobüs durağına kadar gelebildi. Bu sırada yaralı genç kızın yardımına, çevredeki vatandaşlar koştu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Türkçe konuşamayan Kim Danya ile anlaşmakta zorluk çekti. Bu sırada yoldan geçen bir bayan, İngilizce konuşabilen genç kızla polis arasında tercümanlık yaptı. Ağır yaralı olduğu gözlenen Danya, zaman zaman konuşamadığı için kağıt kalem sayesinde kendisine sorulanlara yanıt vermeye

çalıştı.

Çevrede toplanan vatandaşlar da, ambulansın gecikmesine tepki gösterdi. Ambulansın gecikmesine sinirlenen vatandaş, yaralı halde genç kızı konuşturmaya çalıştıkları gerekçesiyle polisi de eleştirdi.

Beklenen ambulans, yaklaşık yarım saat sonra olay yerine gelirken, Kim Danya Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, eşkali belirlenen şahsın yakalanması için soruşturma başlattı.

Genç kız ile polis arasında tercümanlık yapan bayan, genç kızın ismini bile hatırlamadığı şahısla saatler önce tanıştığını belirterek, "Gezmek için buralara gelmişler. Şahıs, bir anda kızın çantasını almaya çalışmış. Kız karşı çıkınca da taşla başından yaralamış" dedi.

GÜNEY KORELİ GENÇ KIZA KAPKAÇ TUZAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 15:10:01
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 20:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?