1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Korkutan yangında 2 itfaiye görevlisi yaralandı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Avcılar Yerleşkesi'nde dün çıkan orman yangınına müdahale eden 2 itfaiye erinin yaralandığı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, İÜ Avcılar Yerleşkesi'nde dün akşam saatlerinde çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangının rüzgarın etkisiyle İÜ Veterinerlik Fakültesi çatısına sıçradığı hatırlatıldı.

Çatıda alevlerin arasına giren Ahmet Alkış ve Salim Okutan adlı 2 itfaiye erinin dumandan etkilendiği ve çatının çökmesi sonucu yaralandığı kaydedilen açıklamada, hastaneye kaldırılan Alkış ve Okutan'ın tedavilerinin sürdüğü ifade edildi.

Yangına, Avcılar, Büyükçekmece ve Bakırköy itfaiye ekiplerinin 44 personel ve 23 araç ile müdahale ettiği anlatılan açıklamada, söndürme çalışmalarına destek veren 2 adet AKOM uçağının da 4 saat 25 dakika havada kalarak 79 sorti yaptığı belirtildi.

Açıklamada, yangından çam ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 70-80 dönüm ormanlık alan ile 100 dönüm fundalık alanın etkilendiği kaydedildi.



a.a.
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2007 Pazartesi 14:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?