3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Körlüğün projesi hayata geçiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Körlüğün Geleceği Projesi" kapsamında eğitimlere katılan görme engellilere sertifikaları verildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü, körlük alanındaki yeni gelişmeleri ve yeni rehabilitasyon yöntemlerini anlatmak için İstanbul'da bulunan Amerikalı Future in Blindness Project 2 ekibine ev sahipliği yaptı. Amerika'da hayata geçirilen Futures in Blindness Project (Körlüğün Geleceği Projesi), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Yaz Kampı'nda da hayata geçirildi. Proje kapsamında Özürlüler Yaz Kampı'nda tanıtım ve sertifika töreni düzenledi. 

Törene AK Parti Milletvekili Lokman Ayva, Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin ile eğitimlere katılan öğrenciler ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Törende ABD'nin Nebraska eyaletinden gelen 9 uzmanın eğitim verdiği projeye katılan 80 kişiye katılım belgesi, başarılı olan 60 kişiye ise eğitim sertifikası verildi. 

Yaklaşık 2 hafta süren eğitimlerde katılımcılara baston eğitimi, kabartma alfabesi (Braille) ve bilgisayar gibi teknik konuların yanı sıra yaşam teknikleri dersleri verildi. Görme engelli katılımcılara iğneye ipliğin nasıl geçirileceğinden ayakkabı boyamaya, mangal yakmaktan kahve yapmaya ve örgü örmeye kadar birçok şey anlatıldı. Görme engeli olmadığı halde programa katılan gönüllülere ise görme engellilerle karşılaştıkları zaman nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim verildi. 

Proje kapsamında eğitim veren uzmanlardan Gülhan Ergün, eğitimlerde çok zorlandıklarını belirterek, "Gören birisi olarak gözlerimizi kapatıp yürüyüşler yaptık. Görme engellilerin yaşadıkları zorlukları gördük" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?