4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Korsan CD operasyonu

İstanbul'da, korsan CD satan tezgahtarlara master film ve kartonet temin eden kişilere yönelik yapılan operasyonda yaklaşık 3 milyon kartonet ile 100 bin civarında korsan CD ele geçirildi. Vizyona yeni giren filmlerin de aralarında bulunduğu korsan ürünlerle birlikte 27 kişi gözaltına alındı. 

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan ürün satan ve temin eden kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Eminönü Tahtakele'de Hasırcılar, Melekhan, Kozluca ve Sayanhan adlı işhanlarında gerçekleştirilen baskınlarda 18 ayrı depo tek tek arandı. Aramalarda yaklaşık 3 milyon kartonet ile 100 bin civarında korsan CD ve DVD ele geçirildi. Araların da iş yeri sahipleri ile tezgahtarlarında bulunduğu 27 kişi operasyonun ardından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne getirildi. Ele geçirilen korsan ürünler ise 3 ayrı kamyonete yüklendikten sonra el kondu. Vizyona yeni giren filmlerinde yer aldığı korsan ürünlerin daha sonra imha edileceği bildirildi. 

Yetkililer, 11 bini master olan bu CD'lerin tezgahtarlar tarafından satın alındıktan sonra kendi evlerinde çoğalttıklarına dikkat çekti. Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılardan 6'sı bugün adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 16:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?