30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Korsan CD'ci polislere 166 yıl

'Yarasa' operasyonu ile 2 yıl önce ele geçirilen korsan CD'leri, adli emanetten alıp tekrar satılmasına karışan 6'sı polis 18 sanık için istenen toplam ceza, 262 yılı buluyor

İstanbul Valiliği İl Denetim Komisyonu Başkanlığı'nda görevli 1 memur ve 1 adliye katibi ile 6 polisin aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 18 sanık hakkında, korsan CD basım ve satışına göz yumdukları, rüşvet alıp verdikleri iddiasıyla rekor hapis istemiyle dava açıldı. 2 yıl önce yapılan bir operasyonla ele geçirilen şebeke üyelerinin, polisin adliyeye teslim ettiği yüzlerce çuval korsan malzemeyi, suç ortaklığı yaptıkları komisyon üyesi ve katip sayesinde adli emanetten bir minibüsle çıkardıkları da anlaşıldı. Polislerin dinlemeye takılan ve dava dosyasında da yer alan telefon konuşmaları ise, rüşvet çarkının nasıl işlediğinin kanıtı niteliğinde...

32'DEN 166 YILA KADAR
Liderliğini daha önce 6 kez aynı suçtan ceza alan Davut Dikici'nin yaptığı korsan CD şebekesine yönelik polisin 2 yıl önce düzenlediği Yarasa operasyonunda binlerce CD ele geçmişti. Korsan ürünler, bir süre sonra imha edilmek üzere mühürlenerek adli emanete alınmıştı. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasıyla korsan şebekesine dava açıldı. 18 sanığın yargılanacağı davada korsan ürün satıcıları, denetmen ve katibin 12 yıl ile 96 yıl, polislerin ise 32 yıldan 166 yıla kadar hapisleri istendi.

RÜŞVET KANITI KONUŞMA
Dava dosyasına giren telefon konuşmalarından birinde, polis Engin D., korsan CD satıcısı Mustafa Albayrak'ı arayarak, rüşvet parasını ortağı polis Fatih M.D.'ye vermesine sinirlendiğini şöyle anlatıyor. İşte 1 Aralık 2007 tarihli konuşma:
Engin D.: Bu bizim Fatih senden 500 borç aldı o sana ne dedi?
Mustafa Albayrak: Fatih'le konuştuk. Para konusunda sana bir şey söylemememi istedi.
Engin D.: Burada biz bizeyiz, piyasayı biz çeviriyoruz, o kendi kafasından daireler çeviriyor.
Mustafa Albayrak: Ya sorun değil.
Engin D.: Yapılacak bir şey yok yani!

Emniyet yakaladı onlar geri verdi

İDDİANAMEYE göre Davut Dikici ile adamlarının, yakalattıkları korsan malzemeleri adliyeden çıkarabilmek için adli katip Hayrullah Y. ile denetçi İsmail S.'yi kullandı. Hayrullah Y., İsmail S. İle beraber adli emanete teslim edilen yüzlerce çuval korsan ürünü, aldıkları rüşvet karşılığında şebekeye iade etti. Operasyonlarla ilgili mahkeme kararlarını hem rüşvetçi polislere hem de şebekeye bildiren Hayrullah Y. ile ilgili telefon konuşmaları iddianamede şöyle yer aldı: (2 Ocak 2008 saat: 17.51: Şüpheli çete üyesi Mustafa Kömürcü, Özlem adlı kadını arıyor.)
Mustafa Kömürcü: Bi tanem bu adliyeden bizim toplanan mallar var ya... Onların bir kısmını geri alıyoruz. Bizim adam (Hayrullah Y.) 'Acele edin' dedi.
Sebahattin Şakar: Daha kaç çuval var abi?
Mustafa Kömürcü: Ya oğlum bura depo zaten ....
Sebahattin Şakar: Oğlum teker yere ya pışana kadar yükle.
 

 

Sabah
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 13:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?