30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Korsan CD'cilere darbe

Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Mali Şube Müdürlüğü'nün, İstanbul ile birlikte 17 ili kapsayan operasyonunda, piyasa değeri 100 milyon 750 bin TL olan 7 milyon 800 bin korsan CD ve DVD ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 29 kişi gözaltına alınırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde konuyla ilgili açıklama yapan oyuncu Şafak Sezer, "Daha onurlu para kazansınlar, bu paralar çok farklı yerlere gidiyor" dedi.
Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Mali Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü soruşturma kapsamında, kurdukları bir site aracılığıyla internet üzerinden sipariş alarak Türkiye'nin bir çok iline korsan CD satışı ve dağıtımı yaptıkları belirlenen şebeke takibe alındı. Söz konusu siteye giriş için şifre ve kodlar kullandıkları, iletişimi bu şekilde sağladıkları anlaşılan şebekeye yönelik operasyon, 7 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirildi. Polsi ekipleri, İstanbul'un 11 ilçesi ile Türkiye genelinde 17 ilde 83 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

29 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, 7 milyon 800 bin korsan CD ve DVD ele geçirildi. İstanbul'un 15 ilçesinde korsan CD ve DVD, bilgisayar oyunları satan şahıslar ve işyerlerine yönelik yapılan operasyonlarda da toplam 550 bin korsan ürün yakalandı. Elde edilen korsan ürünlerin piyasa değerinin 100 milyon 750 bin TL, korsan piyasa değerinin ise 31 milyon 300 bin TL olduğu anlaşıldı.
Oyuncu Şafak Sezer ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek polis ekiplerine teşekkür etti. Açıklama yapan Sezer, yıllarca uğraşarak ortaya koydukları emeklerinin çalındığını belirterek, "İstanbul polisine teşekkür ediyoruz. Emeklerimizi gasp eden, hırsızlık yapan ve bunlardan para sağlayan çetelerin bir an önce çökertilmesi bizim için büyük bir onurdur. Sinemada savaş verirken, korsanı çıkınca hepimiz kahroluyoruz.

Biraz daha onurlu bir hayat sürmelerini istiyorum. Onların da çocukları vardır. Daha onurlu para kazansınlar. Bu paralar çok farklı yerlere gidiyor. Aldığınız CD sizlere silah olarak dönebilir. Biz korsanlar kadar kazanamıyoruz" dedi.
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa ise, "Korsanla mücadele yasası çıktıktan sonra devletimiz üzerine düşeni müthiş bir çabayla yerine getirmekte. Yurtdışında insanlar bize 'korsan ülkesiniz, herkesin emeğini çarçur ediyorsunuz' diyorlar. Bu ülke, bu ayıptan kurtarılmalıdır. Sanatçı dostlarımızın da bu konuda birlik olması gerekli. Satıcılar, bir korsan tezgahından aylık 10 bin lira kazanıyormuş. Bu parayı biz kazanamıyoruz" diye konuştu.

Operasyon kapsamında ele geçirilen korsan CD kopyalama cihazını da inceleyen Şafak Sezer, "Buradan kazanılan paralar başka örgüte gidiyor. Benim de oynadığım Kutsal Damacana filmi 15 milyon defa internetten indirilmiş. Çete yok edildikten sonra Kutsal Damacana'nın ikincisini çekmeyi düşünüyoruz. O kadar uğraşıyoruz. Film vizyona giriyor. Bir hafta sonra korsanı çıkıyor. Yakalarsam affı yok. Güçlüyse o da beni dövebilir ama yakalarsam affı yok" dedi.
Öte yandan, korsan CD operasyonu sırasında polis kamerasına yansıyan görüntüler basın mensuplarına dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?