3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Korsan otoparkçılara baskın

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nun etrafını mesken tutan, özellikle akşam saatlerinden sonra park eden araçlardan makbuz vermeden para alan ve "değnekçi" olarak tabir edilen 16 kişi gözaltına alındı. 

Şahıslar, sorgularının tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. 

Alınan bir ihbarı değerlendiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şişli'de faaliyet gösteren ve kamuoyunda "korsan otoparkçılar, değnekçiler" olarak bilinen şahısları tespit etti. 

Özellikle Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda konser ve benzeri etkinliklerin olduğu günlerde yoğun şekilde parkların yapıldığı yerde harekete geçen polis ekipleri, park eden araçlardan makbuz kesmeden para alan ve aralarında şebeke lideri olduğu öne süren Nihat T.'nin de bulunduğu 16 kişiyi yakaladı. Şahıslarla birlikte, çok miktarda para ve bir miktar otopark fişi ele geçirildi. 

Yakalanan şahıslar, "suç örgütü kurmak", "örgüt halinde kamuya ait taşınmaz mal veya eklentilerini kısmen işgal etmek" ve "hak sahiplerinin bunlardan kısmen de olsa yararlanmasına engel olmak" suçlarından Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 11:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?