3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Korsan yayınlara yönelik operasyonlar

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, korsan yayınlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen ürünlerin, emniyet koridorlarını doldurduğunu ifade etti.
 
Güvenlik Şube Müdürlüğü, depo ve koridorlarını dolduran korsan yayınları basın mensuplarına gösteren Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, korsan yayınlara yönelik operasyonların sürdürüleceğini belirtti. Cerrah, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde, Ekim ve Kasım 2006 ayları içerisinde korsan yayınlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 60 kişinin gözaltına alındığını ifade ederek, bu kişilerden 600 bin adet, CD, DVD, VCD, Kartonet, 12 bin adet bandrolsüz kitap, 7 bin adet porno içerikli filim, VCD, DVD ile markalar kanununa muhalefet suçunu işledikleri gerekcesiyle piyasada pazarlanmaya çalışılan 60 bin 411 adet taklit ürünün ele geçirildigini söyledi. Ele geçirilen korsan ürünlerin, Güvenlik Şube Müdürlüğü depo ve koridorlarını doldurduğunu ve bu koridorlarda işlem yapılamaz hale gelindiğini ifade eden Cerrah, imha edilmeleri için yetkili mahkemelerden karar beklendiğini belirtti.
 
Ele geçirilen korsan yayınların çoğunun bozuk ve sağlıksız olduğunu da vurgulayan Emniyet Müdürü Cerrah, "Korsan CD ve DVD'lerde net görüntü olmuyor. Tabii ki orijinallerini almak veya sinemalarda seyretmek gerekir. O sanatçılara ve emeklerine de saygı duymak lazım" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 18:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?