6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Korsanlar, Yasin C'den ayrıldı

KORSANLAR, KAÇIRDIKLARI TÜRK BAYRAKLI YASİN C'DEN AYRILDI

Kenya'nın Mombasa Limanı açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan Türk bayraklı Yasin C isimli gemi, korsanların gemiden ayrılmasının ardından güvenli bir alana çekildi. Personelin, korsanlar gemide kaldığı sürece gemideki gizli bir bölüme saklandığı ortaya çıktı.

Geminin bağlı bulunduğu şirketin avukatı Savaş İnandıoğlu, Şişli'deki ofisinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İnandıoğlu, geminin kaçırılmasının ardından kaptanın, daha önceden aldığı eğitim neticesinde personelle birlikte gizli bölüme saklandığını belirterek, "Yanlarına yeterli miktarda yiyecek de almışlar.

Korsanlar, personeli bulamayınca gemiyi terk etmişler. Terk ederken de kaptan bölümünü yakmışlar. Personel 17 saat sonra gizli bölümden çıkmış. Kaptan, cep telefonundaki navigasyon sayesinde gemiyi Mombasa limanına yanaştırmış. Şirket yetkilileriyle personel irtibata geçmiştir" dedi.

Personelin olayı burnu dahi kanamadan atlattığına dikkat çeken İnandıoğlu, "Biz ailelere gereken bilgileri verdik. Personel de kurtulduktan sonra telefonları çektiği andan itibaren aileleriyle irtibata geçmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 16:16:03
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 17:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?