30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Köşk mezar taşlarına sahip çıktı

Kültür ve medeniyetimizin en önemli unsurlarından olan mezar taşlarına sahip çıkılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) bünyesinde yayımlanan Medeniyetimiz.com sitesinin Yayın Yönetmeni Nidayi Sevim'in bu konudaki talebine cevap verdi. Cumhurbaşkanılğı'ndan İstanbul Valiliği'ne gönderilen mektupta İstanbul'un Eyüp ilçesindeki tarihi mezar taşlarına sahip çıkılması istendi.

 KÖŞKTEN HASSASİYET

Ecdat yadigarlarımızın korunması ile ilgili girişimlerden bugüne kadar bir türlü sonuç alınamayınca Medeniyetimiz.com sitesinin Yayın Yönetmeni Nidayi Sevim, çare olarak Eyüp Sultan haziresinin durumu ile ilgili bir dilekçe ekinde basında çıkan haberler, fotoğraflar ve daha önce ilgili kurumlarla yapılan yazışmaları içeren bir dosya ile talebini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e arz etti. Cumhurbaşkanlığı makamı, sunulan dosyayı gerekli araştırma yapılarak yasal gereğinin yapılması için İstanbul Valiliği'ne havale etti.

Valilik makamı da incelenerek yasal gereği yapılmak üzere yazıyı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eyüp Kaymakamlığı, İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne bir adet dilekçe ve onüç sayfa eki ile birlikte gönderdi.

 TOPLANTI YAPILIYOR

Bu çerçevede Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)'nin önümüzdeki haftalarda büyük bir "Mezartaşları Toplantısı" düzenleyeceği ve bu sahada araştırma yapmış olan bilim adamları ve yazarları bir araya getireceği öğrenildi. Söz konusu toplantıda tarihî mezar taşlarımızın durumu masaya yatırılacak

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 10:36:04
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 13:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?