4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Köstebek' Başkomiser teslim oldu

"Suç işlemek için kurulan çeteye üye olmak" suçundan 1 yıldır aranan Başkomiser Barış K., teslim oldu.

"Suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 2.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası istenen Barış K.'nın, Beşiktaş'taki İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim olduğu bildirildi. Barış K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 5 milyon dolarlık uyuşturucu parası için Hasan D.S. ve adamlarının yer aldığı rakip çete ile silahlı çatışmaya girdikleri iddia edilen Ramazan Ö. ve adamlarından oluşan 43 sanık, suç örgütü oluşturmak, kasten adam öldürmek ve yaralamak, resmi belge ile mühürde sahtecilik yapmak gibi çeşitli suçlarından yargılanıyor.

Soruşturma kapsamında çete üyeleriyle gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Barış K., 17 Kasım 2006'da tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmıştı. Sanıklar hakkındaki yargılamayı yapan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Barış K. hakkında 18 Şubat 2007 tarihinde yakalama emri çıkarmıştı.

İddianamede, suç tarihinde İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Barış K.'nın, Ramazan Ö.'nün hasımlarına ait fotoğrafları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nden temin ederek çeteye verdiği, polisin takibiyle ilgili de çeteyi bilgilendirdiği belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 17:33:12
Güncelleme :5 Ocak 2008 Cumartesi 17:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?