7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kötü hava koşulları trafiği vurdu

İstanbul’da beklenen kar yağışı bazı semtlerde etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Kontrol Merkezi’nden alınan bilgiye göre, Boğaziçi Köprüsü Çamlıca’dan itibaren, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de Bostancı’dan itibaren yoğun.

Boğaziçi Köprüsü’nde yoğunluk

Avrupa’dan Anadolu’ya geçişte de Boğaziçi Köprüsü’nde Çağlayan’dan itibaren, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de Hasdal’dan Beşiktaş ayrımına kadar yoğunluk yaşanıyor. Gültepe-Zincirlikuyu istikameti ile Maslak-Beşiktaş istikametinde de trafik yoğunluğu iki yönlü devam ediyor.

Trafik yoğunluğuna, yerin ıslak olması nedeniyle yavaş giden sürücülerin neden olduğunu belirten trafik merkezi yetkilileri, vatandaşların yarın sabaha kadar aralıklarla etkisini sürdürecek olan kar yağışına karşı tedbirli olmalarını istedi.

Geçtiğimiz perşembe gününden bu yana kar uyarısı yapan meteoroloji yetkilileri, vatandaşları don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Kentte hava sıcaklığının bugün en yüksek yedi derece olacağını belirten yetkililer, sıcaklıkların yarından itibaren artacağını söyledi.

Yurt genelinde iki gün yoğun kar yağışı bekleniyor

İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun tamamı, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde önümüzdeki iki gün yoğun kar yağışı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürüyor.

Kar kalınlığı Uludağ’da 24 santimetreye ulaştı

Bu sabah ölçülen kar kalınlıkları ise Uludağ’da 24, Kartalkaya’da 22, Ilgaz’da 15, Ankara’da 6, Afyon ve Bolu’da 4, Bilecik ve Kırşehir’de 1 santimetre oldu.

Bu gece ve yarın Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu yağışlı geçecek.

Yağışlar, Doğu bölgelerde etkili olmak üzere Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da yoğun kar bekleniyor

Kuzey ve iç bölgelerde hafif şekilde görülecek kar yağışı, özellikle yarın ve 23 kasım Salı günü İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun tamamı, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yoğun olarak sürecek.

Kuzey, iç ve batı bölgelerde buzlanma ve dona dikkat

Soğuk hava nedeniyle yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile iç ve doğu bölgelerde etkili kar yağışlarının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.
istanbul
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 11:50:19
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?