30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Köylüler Köprü'de eylem yaptı

Bergamalı köylülerden oluşan bir grup, Boğaziçi Köprüsü'nü trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yarı çıplak halde köprüde eylem yapan protestocu köylüler, gözaltına alındı.

Munzur Çevre Derneği üyesi köylülerden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, bir otobüsle Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Köprünün ortasında otobüsten inen grup, "Munzur ve Bergama kimliğimiz, kültürümüz, toprağımız ve onurumuzdur. Yok edemezsiniz. Munzur Çevre Derneği", "Polis stop. Hele bir dinle, sonra döv" yazılı pankartlar açtı. Bir yandan sloganlar atan grupta yer alan erkeklerin yarı çıplak olması dikkat çekti. Aralarında bayanların da bulunduğu grup, köprüyü araç trafiğine kapattı. Bu sırada bazı köylüler, sürücülere karanfil dağıttı. Protestocu köylüler, polisin uyarıları üzerine korkuluklara doğru yanaştı.

Köprü trafiği normale dönerken, bir süre korkulukların kenarında bekleyen köylüler, köprü çıkışına yürümek istedi. Polis, grubun yürümesine izin vermedi. Pankartları toplanan köylüler, gözaltına alınarak bir halk otobüsüne bindirildi. Tepkilerini otobüste de sürdüren grup, Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 11:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?