4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kozmetik fabrikasında yangın

Silivri Selimpaşa'da bulunan kozmetik fabrikasında çıkan yangında, aralarında bayanların da bulunduğu 15 kişi yaralandı. Yaralılar, çevre hastanelerde tedavi altına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Gazitepe Mahallesi Ördekçioğlu Caddesi üzerinde bulunan Sora Kozmetik fabrikasında saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamanın ardından çıkan yangın, fabrikanın büyük bölümüne yayıldı. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alana kurulu tek katlı fabrikanın 2 bin metrekarelik bölümünün alevli olarak yandığı bildirilirken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında fabrikada çalışan ve aralarında bayanların da bulunduğu yaklaşık 15 kişi yaralandı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan ve dumandan etkilenen yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların tedavisi Silivri Devlet Hastanesi, Silivri Millet Hastanesi ve Özel Onur Hastanesi'nde sürerken, yaralı 3 bayan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye sevk edilen bayanlardan 2'sinin durumunun ciddi olduğu bildirildi. 

Öte yandan, itfaiye ekiplerinin olay yerindeki söndürme çalışmaları sürüyor. Alevlerin, patlayıcı maddelerin bulunduğu depo bölümüne sirayet etme ihtimaline karşı gerekli önlemler alınırken, söndürme çalışmalarına katılan bazı itfaiye erleri de dumandan etkilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?