4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kozmetik ürünler otomata giriyor

Türk kozmetik sektörünün lider firması Erkul Kozmetik'in, dünyada ilk kez uygulanacak olan ve kendi tasarımı "Koz-matik" adlı yeni ürününün tanıtımı Polat Renaissance Hotel'de düzenlenen bir basın toplantısı ile gerçekleştirildi. 

Erkul Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erkul, Erkul Kozmetik Genel Müdürü Faize Gediz, Erte Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Tepret ve İhracat Müdürü Uğur Adıyaman'ın katıldığı toplantıda, firmanın 2008 yılı hedefleri ve yeni yatırımlarına ilişkin bir sunumun ardından, kozmetik ürünleri 24 saat tüketicisinin ayağına götürecek yeni ürün "KOZ-MATİK" in tanıtımına geçildi. 

Ünlü manken ve oyuncu İpek Tanrıyar'ın sunumuyla tanıtımı yapılan KOZ-MATİK, Golden Rose markalı oje, ıslak mendil, maskara, aseton vb. ürünlerin, ayrıca "Roksan" markalı parfümlerin pratik bir şekilde edinilebileceği otomat sistemiyle çalışıyor. "KOZ-MATİK", metrolar, vapur iskeleleri, tren istasyonları, oto-garlar, alışveriş ve iş merkezleri, okullar gibi sirkülâsyonun yoğun olduğu alanlarda yer alacak. 

Her kesimden insanın ihtiyaçlarına cevap verecek olan KOZ-MATİK noktalarında ürünler, bozuk parayla ve son derece uygun fiyatlarla alınabilecek. 

Erkul Kozmetik yetkilileri kendi satış noktalarının yanı sıra, ürünü talep eden firma ve çeşitli merkezlere franchising vererek, Türkiye genelinde yaygınlaşmayı hedefliyor.
100'ün üzerinde ürün çeşidi ve 73 ülkeye yaptığı ihracatla, dünyada milyonlarca kadın tarafından kullanılan Golden Rose markasıyla son 5 yıldır Türkiye pazarında da ciddi yatırımlar içinde olan Erkul Kozmetik, kozmetik sektörü ihracatınının yaklaşık yüzde 50 sine sahip ve yalnızca yılda 100 milyon oje satışıyla dünyada ilk 5 firma arasında yer alıyor. 

Yakın bir zamanda Avustralya, Güney- Kuzey Afrika, Çin, Hindistan gibi ülkelere ihracata başlayacaklarını açıklayan Erkul Kozmetik yetkilileri, üretimlerinin yüzde 90'nının ihraç edildiğini, yüzde 10'luk payın iç pazara dağıtıldığını belirttiler. 

Erkul Kozmetik 2008 yılında ihracatta yüzde 35, yurt içi satışlarda yüzde 30'luk bir büyüme hedefliyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?