3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

KPMG Küresel İnşaat raporu açıklandı

Dünyanın önde gelen denetim, vergi ve danışmanlık şirketlerinden KPMG 'nin tüm dünyada ve Türkiye'de yaptığı inşaat sektörü araştırması sektörün önemli sorunlarını ortaya çıkardı. 

Verilen bilgiye göre KPMG Küresel İnşaat Raporu 2008 tüm dünyada ve Türkiye'de cirosu 30 milyar ABD Doları ile 250 milyon ABD Doları arasında bulunan müteahhit firmaların üst düzey yönetici ve CEO'ları ile yapılan birebir görüşmeler ile oluşturuldu ve yaklaşık 1 yılda tamamlandı. Katılımın yüzde 64'ünü Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi, yüzde 21'ini Amerika Kıtası ve yüzde 15'ini de Asya Pasifik ülkelerinde faaliyet gösteren müteahhit firmalarının oluşturduğu araştırmada katılımcıların yüze 84'ü inşaat sektörünün nitelikli işgücü sıkıntısının üstesinden gelmek için yeterli çabayı göstermediğine inanırken, yüzde 49'u büyümenin engellenmesinin en önemli sebebini nitelikli işgücü sıkıntısı olarak görüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 66'sı ise yürüttükleri istihdam süreçleri sayesinde şirketlerinin sorun yaşamadığını düşünüyor. 

Araştırmayla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan KPMG Türkiye Yapı ve İnşaat Sektörü Başkanı ve Denetim Ortağı Nesrin Tuncer, "Nitelikli personel eksikliğinin üstesinden gelebilmek için daha iyi eğitim, üniversitelerle daha iyi bir işbirliği, daha iyi ücretler ve iyileştirilmiş kariyer yapısı gibi çözümler de dahil olmak üzere bir dizi pratik önlemler alınmalıdır. İnşaat şirketlerinin toplu bir adım atarak, her şeyden önce, son derece zorlu ve küresel bir ortamda en iyi mezunları
kendilerine çekebilmek için yeni bir işe alım yaklaşımı geliştirmesi gerekmektedir" dedi. 

KPMG Türkiye Denetim Bölümü Direktörlerinden İsmail Ünal da inşaat sektörünün imaj sorununun üstesinden gelebilmesi ve uzman kadrolar oluşturması için yeni adımlar atması gerekliliğini vurgulayarak, "Yetenek avı, mezunları işe alım yarışından çok önce başlamalıdır. İnşaat sektörü, diğer sektörlerden ders almalı ve potansiyel çalışanlar henüz okuldayken, onların mezun olmasını beklemeden olumlu ve çekici bir imaj oluşturmaya çalışmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:26:25
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 16:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?