30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kredi kartı çetesi vurgun yedi

Çalıştıkları şirketteki kişisel kredi kart bilgilerini kaydedip yeni kurdukları şirkete aktardıkları öne sürülen 3'ü bayan 7 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerden, anlaşma yapmadıkları bir şirketten kendilerine fatura gönderildiği yönünde ihbar aldı. Şikayet üzerine harekete geçen bilişim polisi söz konusu şirketin, müşterilerine ücret karşılığı dağıttıkları kartlarla sağlık, ambulans ve sigorta gibi hizmetler için anlaşmalı kurumlardan indirim yaptırdığını belirledi.

Bu şirketin, aynı işi yapan başka bir şirketten ayrılan Ersan ve Gökhan P. adlı 2 kardeş tarafından kurulduğu, bu iki kardeşin, eski şirketlerindeki kimi arkadaşlarını da yanlarında işe aldığı tespit edildi.

Eski şirketlerindeki bazı müşterileri bilgileri dışında yeni kurdukları şirkete aktardıkları iddia edilen şirket sahibi 2 kardeş ile 3'ü bayan 5 kişi, polislerce gözaltına alındı.

Şişli ve Beykoz'da faaliyet gösteren şirkette yapılan aramalarda ele geçirilen, ''yaklaşık 10 bin kişinin kredi kartı bilgilerinin kaydedildiği'' öne sürülen ajandaya da el konuldu.

Bu kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 14:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?